معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری استان کرمانشاه در نشست خبری و شورای پیشگیری از جرایم حوزه رسانه گفت: یکی از نقاط قوت رسانهها این است که با توجه به تنوعی که در عرصه خبررسانی وجود دارد پیامها را میتوان به اشکال مختلف در اختیار مخاطبان قرار داد و موجب ارتقای آگاهیهای عمومی و پیشگیرانه در جامعه شود و ابزار گسترش فرهنگ رسانه است.
به گزارش میلکان؛ دکتر عباسی افزود: باید در این حوزه تلاش کنیم تا آسیبها را شناسایی کنیم و رویکردی اتخاذ کنیم که بر پایه تأثیرگذاری بر مدیران برای حل مشکلات مردم باشد نه بر اساس رویکرد تخریب افراد، باید انتقاد ما انتقادی سازنده و با ارائه راهکار استوار باشد و مهمترین هدف خدمت به مردم و نظام باشد.
معاون قضایی رئیس کل دادگستری کل استان کرمانشاه ادامه داد: این معاونت از تمامی رسانهها و فعالین حوزه رسانه که دغدغه مند هستند استقبال و حمایت میکند و برای قانونمند کردن امر اطلاع رسانی، این معاونت آمادگی دارد چنانچه رسانهای مجوز نداشته باشد در قالب شورای پیشگیری از جرایم و آسیبهای رسانه از تمام ظرفیت خود برای صدور مجوز برای آنها اقدام کند.
دکتر عباسی اضافه کرد: رویکرد رسانه باید امیدبخش باشد و اگر انتقادی انجام میشود این انتقاد باید سازنده و با ارائه راهکار باشد، و اگر ایراداتی نیز در دستگاههای دولتی مشاهده شد رسانه میتواند به عنوان بازوی اجرایی و مغز متفکر، نتایج اقدامات این دستگاهها را ارزیابی کرده و اگر قصور یا ترک فعلی مشاهده شد به نقد پرداخته و راهکار درست ارائه دهد.
وی در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به ضعف آگاهی حقوقی در بین شهروندان و اعتماد برخی مردم به انجام معاملات در فضای مجازی گفت: متأسفانه استان کرمانشاه از نظر میزان بزه دیدگی در فضای مجازی از وضعیت مطلوبی برخوردار نیست.
معاون قضائی رئیس کل دادگستری استان کرمانشاه افزود: با توجه به بررسیهای انجام شده از مراجع انتظامی و قضائی، در زمینه جرایم مرتبط با کلاهبرداری در فضای مجازی در حوزههای پیشفروش مسکن و خودرو و جمعآوری وجوه نقد از مردم تحت عناوین مختلف در فضای مجازی و سایتهای مختلف روند افزایشی را شاهد هستیم.
وی تأکید کرد: رسانهها میتوانند با اطلاع رسانی و تبیین موضوعات قانونی، توجیه و هشدار به مردم نقش مهمی در آگاه سازی آنها در جلوگیری از کلاهبرداری و افزایش دانش حقوقی داشته باشند.
دکتر عباسی در زمینه اجرای طرح قاضی در مدرسه نیز که برای اولین بار در کشور در استان کرمانشاه کلید خورد گفت: حضور قضات در دبیرستانها و بیان مطالب از نزدیک برای نوجوانان و جوانان با مصادیق عینی و پروندههایی که قابلیت طرح و بیان داشته باشد در سال گذشته نتایج و بازخوردهای بسیار خوبی داشت و امسال نیز منسجمتر و به عنوان یک برنامه ملی در حال اجرا میباشد.
وی با بیان اینکه این طرح در یک سوم مدارس متوسطه دوم استان به اجرا گذاشته شده است ادامه داد: از مجموع ۳۶۴ مدرسه این طرح در ۱۱۰ مدرسه متوسطه با صدور ابلاغ برای ۵۸ قاضی برای حضور در این مدارس به اجرا گذاشته شدهاست.
معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری استان کرمانشاه با اشاره به استقبال والدین از این امر در استان افزود: از ابتدای امسال تاکنون ۱۰۲۰ دانشآموز در این کلاسها حضور داشتند و ضمن آنکه ۵۲۰ نفر از والدین و معلمان و مربیان نیز در این طرح مشارکت دارند، در مجموع چهار هزار و ۹۴۶ نفر ساعت در این حوزه آموزش دیدند.
وی تصریح کرد: هدف از اجرای این طرح آشنایی دانش آموزان با ساختار قوه قضائیه و مسائل اولیه حقوقی و مجازات برخی از جرایم است و در طرح قاضی مدرسه سعی میشود دانش آموزان ضمن آشنا شدن با آسیبها با قانون پذیری و ارائه ضرورتهای احترام به قانون، توجیه و ارشاد شوند.
دکتر عباسی تأکید کرد: در مرحله دوم سعی داریم تا این طرح را در دانشگاهها نیز به مرحله اجرا در آوریم.
وی در پایان خاطرنشان کرد: بیشتر دعاوی حقوقی که مطرح میشود ناشی از عدم آشنایی طرفین دعوا به حقوق خود است که در این راستا باید بر آموزش این حقوق به مردم اهتمام داشته باشیم.