مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان کرمانشاه گفت: برآورد میشود امسال با کمبود دوهزار لیتر بر ثانیه آب درشهر و روستاها رو به رو باشیم.
به گزارش میلکان آنلاین ؛ علیرضا کاکاوند در نشست خبری مجازی دوم خرداد با اشاره به کاهش بارش های سال آبی جاری گفت: کرمانشاه نسبت به بلندمدت حدود چهل درصد کاهش بارش داشته است .و این مسئله تاثیر جدی بر منابع ابی دارد. چشمهها که عمده منابع تامین آب روستاها هستند تا ۷۰ درصد کاهش آبدهی داشتیم، و همچنین ممکن است وضعیت کاهش دبی منابع آبی زیرزمینی در ماههای آینده بدتر شود.
کاکاوند گفت : پیشبینی میکنیم نیاز آبی شهرهای استان حدود ۷هزار و ۵۰۲ لیتر درثانیه باشد و ما می توانیم پنج هزار و ۷۶۱لیتر بر ثانیه آن را تامین کنیم.
وی ادامه داد : در روستا ها یک هزار ۷۶۰لیتر به ثانیه نیازمندیم که ما توانایی تامین یک هزار ۴۷۷ لیتر بر ثانیه را داریم. در مجموع با کمبود ۲۰۰۰ هزار لیتر در ثانیه ای آب در شهرها و روستاها مواجه هستیم و پیشبینی می شود امسال نزدیک به ۴۰۰ هزار نفر از جمعیت استان در معرض تنش آبی باشند.
کاکاوند در ادامه در خصوص کمبود مخازن ذخیره آب گفت: با کمبود مخازن ذخیره آب را نیز به میزان ۱۷۸ هزار مترمکعب در مناطق شهری و ۲۹ هزار مترمکعب در مناطق روستایی روبه رو هستم.
وی خصوص تمهیدات اداره آب و فاظلاب در خصوص کمبود آب گفت: تامین تجهیزات مانند پمپ، الکتروموتور، ترانس، لوله و اتصالات و … انجام دادیم و بیشتر این تجهیزات تامین شده یا در حال تامین است تعدادی از چاهها مربوط به دستگاههایی مانند ورزش و جوانان، شهرداری، دانشکده کشاورزی و برخی نیز اجاره کردیم و در اختیار کشاورزان است . همچین لایروبی منابع آبی که کاهش دبی داشتند را از دیگر برنامهها است که از حدود ۱۰ تا ۲۵ روز آینده آغاز خواهد شد.
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان کرمانشاه با اشاره اینکه فعلا برنامهای برای قطعی برنامهریزی شده آب در کرمانشاه وجود ندارد، گفت: البته قطعی برق ممکن است ما را با مشکلاتی مواجه کند. هر یک ساعت قطع برق میتواند برای چهار یا پنج ساعت تامین آب پایدار را با چالش مواجه کند.
وی افزود : یازده ژنراتور به منظور کاهش تبعات قطعی تهیه شده است و از شرکت توزیع برق نیز درخواست کردیم برنامه قطعی را به ما اعلام کنند تا خود را با آن تطابق دهیم.
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان کرمانشاه به آن اشاره کرد آغاز عملیات مدول دوم تصفیه خانه کرمانشاه گفت: با اختصاص ۱۹۰ میلیارد تومان در بودجه ۱۴۰۰ برای فاضلاب شهر کرمانشاه با این اعتبار میتوان اجرای مدول دوم تصفیه خانه فاضلاب شهر کرمانشاه را امسال آغاز کرد. اعتبار مورد نیاز احداث مدول دوم تصفیه خانه فاضلاب کرمانشاه را ۵۰۰ تا ۶۰۰ میلیارد تومان برآورد می کنیم ، اگر اعتبارات لازم را داشته باشیم این پروژه ۳۶ ماهه به سرانجام میرسد.
وی با اشاره به افزایش اعتبارات آب و فاضلاب در بودجه سال ۱۴۰۰ کرمانشاه گفت: اعتبارات استانی آب روستایی از ۲۶ میلیارد تومانی سال قبل به ۵۰۳ میلیارد تومان ارتقا یافته که البته ۴۰ میلیارد تومان آن مربوط به تامین آب عشایر است ، با این اعتبارات ۴۵۰ روستای استان با جمعیت ۷۰ هزار نفر تامین آب شده و عقب ماندگی کرمانشاه در حوزه آب روستایی جبران شود. البته این اعتبارات تصویب و عمدتا ابلاغ شده، اما هنوز تخصیص نیافته است.
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان کرمانشاه با اشاره ای به وضعیت آبرسانی سیار به روستاها افزود: در فروردین سال گذشته ۵۴ روستا در استان به صورت سیار آبرسانی میشد، اما امسال این تعداد به ۱۲۸ مورد رسیده است. و پیشبینی می شود در اوج فصل گرما نزدیک به ۳۰۰ روستای استان نیازمند آبرسانی سیار باشند.
وی با بیان اینکه در سالهای گذشته شرکت آب و فاضلاب تانکر برای آبرسانی در اختیار نداشت و از ظرفیت بخش خصوصی استفاده میشد، ادامه داد: اکنون از ظرفیت تانکر سایر دستگاهها مانند هلال احمر استفاده میکنیم.
در پایان کاکاوند ابزار امیدوار کرد:که مردم و دستگاه های دولتی و خصوصی با شرکت ابفا همراهی کنند تا با کمترین تنش آبی از این مسئله عبور کنیم.