به گزارش میلکان، دکتر منوچهر حبیبی عصر روز یکشنبه در نشست ستاد اربعین استان اظهار داشت: با توجه به تردد استانهای غرب کشور از مرز خسروی افزایش چشمگیر ترددها پیشبینی میشود که باید استان از آمادگی کامل برخوردار باشد.
وی افزود: اربعین بزرگ ترین رخداد دینی، فرهنگی و در واقع عظیم ترین اجتماع متحرک فرهنگی است که به تبع مدیریت آنکار سنگینی است و اجر و مزد معنوی بالایی دارد.
استاندار کرمانشاه با اشاره به تجربیات سالهای گذشته در تردد زوار اربعین از مرز خسروی بیان داشت: در طول چند سال اخیر نقاط ضعف و قوت، فرصت ها و تهدیدهای موجود مشخص شده که لازم است مدیران و مسئولین کمیته ها بررسیهای مورد نیاز در این زمینه را داشته باشند تا نقاط قوت پررنگتر و از فرصتها استفاده شود و نقاط ضعف نیز تا حد امکان حذف گردد.
مدیر ارشد استان با تاکید بر لزوم تکمیل زیرساختها در فرصت باقی مانده تا اربعین حسینی عنوان کرد: استان کرمانشاه اردیبهشت ماه میزبان هیئت دولت خواهد بود که این موضوع نباید خللی به بحث اربعین وارد کند و کارها طبق روال دنبال شود.
وی بیان داشت: گسترش شبکه حمل و نقل در بحث زیرساختهای مرز خسروی بسیار حائز اهمیت است و با توجه به پیش بینی افزایش ترددها ظرفیت آن در حوزههای زمین، ریلی و هوایی باید افزایش یابد لذا لازم است در حوزه حمل و نقل جادهای رایزنیهای لازمبرای استقرار شرکت جوان سیر ایثار در مرز صورت پذیرد.
استاندار کرمانشاه در ادامه با اشاره به همکاری برخی استانها به عنوان معین برای خدمت رسانی به زوار اربعین نیز بیان داشت: با توجه به حجم عظیم کار و ضرورتهای موجود از این ظرفیت به خوبی استفاده نمیشود و گاها در استانهای مرزی سردرگم میشوند که لازم است ماموریتهای اساسی براساس نیازسنجی صورت گرفته برای این مورد در نظر گرفته شود و کارهای خرد از جمله نظافت و … را مجموعه شهرداری استان بر عهده بگیرد.
استاندار کرمانشاه بیان داشت: با توجه به تقارن اربعین حسینی با فصل گرم سال و احتیاج به تولید بالای یخ و کارخانجات نگهداری مواد غذایی، ستاد بازسازی عتبات عالیات مسئولیت این مهم را بر عهده گیرد که کمبودی وجود نداشته باشد.
مدیر ارشد استان با تاکید بر لزوم تکمیل، گسترش و شناسنامهدار شدن پارکینگهای مرز خسروی بیان داشت: عدم وجود شناسنامه برای پارکینگها و نبود علائم و نشانه معرفی یکی از نقاط ضعف موجود طی سالهای گذشته بود که در برخی موارد موجب سردرگمی زوار اربعین شده است که لازم است فرماندار قصرشیرین در زمینه مدیریت پارکینگها تصمیمگیری و تعیین تکلیف کند و مدیریت واحدی در این زمینه وجود داشته باشد.
استاندار کرمانشاه در ادامه بر مدیریت موکبها توسط ستاد بازسازی عتبات عالیات در سراسر استان تاکید کرد و گفت: تمامی امور مربوط به مواکب اربعین، جانمایی، خدمات و … به صورت مدیریت واحد و بر عهده این ستاد باشد.
دکتر حبیبی در ادامه بر ضرورت مدیریت برق و آب با توجه به گرمای هوا در مرز خسروی تاکید کرد و بیان داشت: با توحه به پیک مصرف در آن زمان، باید در خصوص نحوه تامین آب و برق شرکت آب و فاضلاب و نیز شرکت توزیع نیروی برق برنامه لازم را ارائه دهند و نیز کمبودهای احتمالی ناشی از قطعی آب و برق نیز بررسی و راههای تامین اضطراری ارائه شود لذا شرکتهای مذکور در زمینه پایدار بودن برق وآّ مصرفی اطمینان حاصل کنند.
وی با تاکید بر اینکه جلسه آینده ستاد اربعین استان در محل فرمانداری قصرشیرین برگزار شود، افزود: معاونان و مدیران عضو ستاد اربعین استان با دارا بودن اختیار تام برای تصمیمگیری در جلساتی که در محل فرمانداری قصرشیرین و تحت عنوان قرارگاه اربعین برگزار میشود حضور داشته باشند و این جلسات به صورت هر دو هفته یک بار در استان برگزار شود.
دکتر حبیبی تصریح کرد:دستگاههای عضو ستاد اربعین استان یک نفر ثابت را به منظور پیگیری امور مربوط معرفی و اختصاص دهند.