🖌یادداشت: عبدالله مرادی بلشتی
مدیر مسئول گروه رسانهای میلکان
استاندار کرمانشاه بر راه اندازی مرکز خدمات سرمایهگذاری تاکید دارد اما تاکید به تنهایی کارساز نیست.
لطفا شیپور را از سر گشادش ننوازید تا مرکز خدمات سرمایه گذاری همچون دور قبل به اداره تسویه و امور ورشکستگی تبدیل نشود.
دکتر حبیبی استاندار کرمانشاه باید بداند راهاندازی مرکز خدمات سرمایهگذاری بدون حضور نمایندگان ادارات با اختیارات تام فایدهای ندارد و فقط اضافه کردن یک گِره جدید به گِرههای کور پیش روی سرمایهگذاری در کرمانشاه است.
آقای استاندار! قبل از هر کاری سری به سایت رسمی استانداری کرمانشاه بزنید، زیر عکس ثابت خودتان در سمت چپ چند بنر وجود دارد. بعد از آزمون استخدامی آتش نشانی، بنیاد نخبگان، ستادهای انتخابات و اربعین یک بنر ریز رنگ پریدهای را میبینید که روی آن نوشته شده است:”فرصتها و مشوقهای سرمایهگذاری” روی آن کلیک کنید تا بدانید فرصتها و مشوقهای سرمایهگذاری استان در فضای رسمی وب استانداری کرمانشاه که راحتترین و مطمئن ترین راه برای کسب اطلاعات سرمایه گذاران است، چگونه تنظیم و طراحی شده است.
در بررسی اجمالی از صفحه «فرصتها و مشوقهای سرمایهگذاری»، نکاتی قابل توجه است که میتواند در بازنگری و ارتقاء این صفحه برای ایفای نقش مؤثرتر در جذب سرمایهگذاران مفید باشد.
ساختار فعلی محتوای این صفحه فاقد نظم و چهارچوببندی حرفهای است و یکسری اطلاعات ویکیپدیایی به صورت فله در آن ریخته شده و طراحی ساده و بیروح آن نیز جذابیتی برای مخاطب ایجاد نمیکند.نبود تصاویر، نمودارها یا عناصر بصری مدرن موجب شده صفحه نتواند توجه اولیه کاربر را جلب کند.
از سوی دیگر، بهنظر میرسد این صفحه از زمان راهاندازی تاکنون- احتمالا سال ۹۵- بهروزرسانی قابلتوجهی نداشته و اطلاعات موجود بعضاً مربوط به سالهای گذشته است بیآنکه وضعیت فعلی پروژهها یا مشوقهای اعلامشده مشخص شده باشد.
از منظر محتوا نیز اطلاعات کلی ارائه شده اما از ارائه جزئیات دقیق، مسیرهای عملی سرمایهگذاری و مزایای منطقه برای جذب سرمایهگذار خبری نیست.
نگارش رسمی و خشک متن نیز ارتباط مؤثری با مخاطب برقرار نمیکند. پیشنهاد میشود با بازطراحی این صفحه، بهروزرسانی محتوای آن، و بازنگری در زبان و ارائه اطلاعات، بستری حرفهایتر و کارآمدتر برای معرفی فرصتهای اقتصادی استان فراهم گردد.
البته قیمتهای زمین برای شهرکهای صنعتی که حالا دیگر یک متر زمین هم در آن برای فروش نیست مانند: شهرک صنعتی فرامان، بيستون و… حتما سرمایهگذاران را جذب خواهد کرد؛ چون هیچ جایی مطمئنا پیدا نخواهید کرد که مرغوب ترین زمین صنعتی استاناش را متری ۷۰هزار تومان بدهد.
اولین گام برای جذب سرمایه گذار معرفی استان و ظرفیتهای سرمایه گذاری آن است که نیازمند برندسازی و ایجاد انگیزه برای سرمایه گذار است، مادامی که سرمایه گذاری به استان نیاید مرکز خدمات سرمایه گذاری به چه کار آید؟!
اقدام اساسی دیگر برای حفظ سرمایه گذاران، پیدا کردن چالشهای سرمایه گذاری در استان است؛ با یک تحقیق ساده می توان به لیست چند ده نفری و یا حتی چند صد نفری رسید که به نیت سرمایه گذاری به این استان گام گذاشته اند و از همان ارزیابی اولیه گرفته تا پیشرفت ۹۰درصدی طرح از اقدام به سرمایهگذاری در استان پشیمان شدهاند.
کار کارشناسی بر روی عوامل فرار این سرمایه گذاران خود می تواند گامی موثر برای جذب و نگهداشت سرمایه گذاران باشد.