روز جهانی مالاریا، یک رویداد جهانی است که هر ساله در ۲۵ آوریل مصادف با ۵ اردیبهشت ماه برگزار میشود و بهعنوان تلاشی جهانی برای کنترل و حذف مالاریا شناخته میشود.
سرمایه گذاری هدفمند؛ شعارملی روزجهانی مالاریا
روز جهانی مالاریا، یک رویداد جهانی است که هر ساله در ۲۵ آوریل مصادف با ۵ اردیبهشت ماه برگزار میشود و بهعنوان تلاشی جهانی برای کنترل و حذف مالاریا شناخته میشود. به گزارش میلکان؛ دکتر فریبرز ایمانی معاون بهداشتی دانشگاه با بیان اینکه شعار ملی امسال “سرمایه گذاری هدفمند برای حذف مالاریا” است بر ضرورت […]
به گزارش میلکان؛ دکتر فریبرز ایمانی معاون بهداشتی دانشگاه با بیان اینکه شعار ملی امسال “سرمایه گذاری هدفمند برای حذف مالاریا” است بر ضرورت برنامهریزی دقیق و اختصاص بودجهی مناسب برای پیشگیری، تشخیص و درمان مالاریا تأکید کرد. این سرمایه گذاری هدفمند شامل اقدامات مختلفی از جمله کنترل ناقلین، آموزش عمومی، توسعه خدمات بهداشتی و پیشرفته در تشخیص و درمان خواهد بود.
دکتر ایمانی اهمیت درمان صحیح، کامل و به موقع مالاریا را مورد تأکید قرار داد و گفت:مالاریا یک بیماری انگلی است که از طریق گزش پشه آنوفل در مناطق گرمسیری منتقل میشود. این پشهها، عمدتاً بعد از غروب و در طول شب با گزش انسان، از او خونخواری میکنند. علائم بیماری شامل تب و لرز، دردهای بدن و تعریق است.
وی افزود: درمان به موقع و صحیح مالاریا اهمیت بهسزایی در قطع چرخه انتقال این بیماری دارد؛ زیرا تاخیر در آغاز درمان میتواند منجر به مرگ بیمار شود، نحوه درمان مالاریا باید بر اساس دستورالعملهای کشوری انجام شود و درمان به فاصله ۲۴ تا ۴۸ ساعت پس از شروع علائم آغاز گردد.
معاون بهداشتی دانشگاه گفت: «در بیماران تبدار با سابقه سکونت یا سفر به مناطق مالاریاخیز مانند جنوب شرق کشور، کشورهای همسایه شرقی، آسیای جنوب شرقی و کشورهای آفریقایی باید به مالاریا بیندیشیم. پس از تایید تشخیص مالاریا و تعیین نوع انگل، بیمار باید داروی ضد مالاریای مناسب و به موقع دریافت کند.
دکتر ایمانی در ادامه هشدار داد که در صورت درمان ناکامل مالاریا، احتمال مقاومت به درمان و یا تداوم انتقال بیماری وجود دارد.
وی همچنین به نکات پیشگیری از بیماری در مناطق گرمسیری اشاره کرد و گفت در صورت سکونت یا سفر به این مناطق ضروری است موارد ذیل رعایت شود:
_ پوست خود را بپوشانید و شلوار و لباس آستین بلند بپوشید.
– در هنگام شب زیر پشه بند بخوابید.
_ روی درب و پنجرهها توری نصب کنید.
– قبل از سفر به مناطق گرمسیری، در مورد پشه آنوفل و بیماری مالاریا در آن مناطق پرس و جو کنید.
در پایان، دکتر ایمانی بر لزوم همکاری همهجانبه برای کنترل و حذف این بیماری تاکید کرد و از مسئولین و مردم خواست که با رعایت نکات بهداشتی و پیشگیرانه در این راستا تلاش بیشتری داشته باشند.
لینک کوتاه : https://www.milkanonline.ir/?p=46966
- نویسنده : فرنگیس صفری
- ارسال توسط : میلکان
- منبع : دانشگاه علوم پزشکی
- 60 بازدید
- بدون دیدگاه