• امروز : یکشنبه - ۲ دی - ۱۴۰۳
  • برابر با : Sunday - 22 December - 2024
8
رييس هيئت مديره پالايشگاه کرمانشاه:

خريد و ادامه کار پالايشگاه وفق قانون است

  • کد خبر : 1447
  • 20 تیر 1396 - 19:33

عبدالله مرادي – ميلکان رييس هيئت مديره پالايشگاه کرمانشاه در نشست خبري که با اصحاب رسانه استان کرمانشاه داشت به ارائه توضيحاتي در راستاي شفاف سازي خريد پالايشگاه کرمانشاه توسط سرمايه‌گذار بخش خصوصي پرداخت و گفت: در برابر قانون و آنچه قانون حکم کند تمکين ميکنيم. اگر در اين مزايده و خريد حضور پيدا کرده‌ايم […]

عبدالله مرادي – ميلکان
رييس هيئت مديره پالايشگاه کرمانشاه در نشست خبري که با اصحاب رسانه استان کرمانشاه داشت به ارائه توضيحاتي در راستاي شفاف سازي خريد پالايشگاه کرمانشاه توسط سرمايه‌گذار بخش خصوصي پرداخت و گفت: در برابر قانون و آنچه قانون حکم کند تمکين ميکنيم. اگر در اين مزايده و خريد حضور پيدا کرده‌ايم بر اساس قانون بوده و اگر حالا هم قانون تشخيص بدهد که بخش خصوصي نباشد بر ديده منت مي‌پذيريم.
بناي کار ما بر تعامل است
سهراب برانديشه تاکيد کرد: تمام هم و غم ما بر مبناي تعامل است صنعتگر و کار آفرين در يک واحد صنعتي اگر تعامل نداشته باشد نمي تواند در امر توليد موفق باشد . وي شاکله تمام پارامترهاي بهبود فضاي کسب و کار را تعامل خواند و افزود: سرمايه گذار بر اساس رعايت اصل ۴۴ قانون اساسي و با توجه به منويات مقام معظم رهبري ترغيب به خريد شد که در بحث خصوصي سازي و مشارکت واحدهاي صنعتي استان حضور پيدا کند.
برانديشه با بيان اينکه دامنه فعاليت سرمايه گذار در استان مشهود است و نه تنها در استان کرمانشاه بلکه در استانهاي زنجان ، قزوين نيز کارهاي خوبي را انجام داده اند گفت: سرمايه گذار پالايشگاه به دنبال احياء پروژه‌هاي ديگر در استان همچون اسيدسيتريک و کرپ ناز نيز بود اما با مطالعاتي که انجام شد پي برديم که مشکلات آن زياد است و امکان احياء آنها وجود ندارد.
خريد پالايشگاهبرمبناي قانون بوده است
رييس هيئت مديره پالايشگاه کرمانشاه خاطر نشان کرد: پس از برآورد و مطالعاتي که انجام شده سرمايه گذاري در پالايشگاه در دستور کار قرار گرفت و تصميم به خريد پالايشگاهي گرفتيم که پس از سه بار عرضه در فرابورس طي ۲ سال در آخرين عرضه در فرابورس در آبان ماه سال ۹۵با قيمت ۱۷۹ ميليارد تومان عرضه شده بود. طبق قانون سرمايه گذار يک سوم ده درصد قيمت مزايده معادل ۵ ميليارد تومان را بايد وجه ضمانت شرکت در مزايده به حساب خصوصي سازي واريز کند تا حق شرکت در مزايده را داشته باشد. اگر انصراف مي‌داديم ۵ ميليارد تومان ضبط مي‌شد. براساس آگهي مندرج در سايت و روزنامه‌هاي کثيرالانتشار و مطالعه شرايط واگذاري اقدام به بررسي صورت هاي مالي صنايع پالايشي کشور همراه با تيمي از بازنشستگان صنعت نفت و مذاکره با آنها پرداختيم چون تراز مالي پالايشگاه زيانده بود و سال قبل زيان انبوهي داده بود زمينه هاي توليد را بررسي کرديم و به يک ادبياتي رسيديم .
وي تصريح کرد: اوايل دي‌ماه سال ۹۵ اسناد مزايده تهيه و مبلغ به حساب سازمان خصوصي سازي واريز و در مهلت قانوني پاکت پيشنهاد قيمت به سازمان تحويل داده شد و متوجه شديم که يک شرکت اصفهاني نيز در مزايده شرکت کرده است . روز مقرر با حضور مسئولين مربوطه پاکت‌ها باز شد و مشاهده گرديد که شرکت اصفهاني ده ميليارد اضافه بر قيمت پايه پيشنهاد داداه و ما ۳۰ ميليارد بالاتر از قيمت پايه را پيشنهاد داده وبرنده مزايده شديم.در سازمان خصوصي سازي قيمت گذاري مراحل دوم و سوم مزايده بر اين منوال است که هر وقت مزايده‌اي مطرح شود و شرکت کننده‌اي نداشته باشد واگذاري با شرايط جديدتري بايد عرضه شود.هيئت واگذاري در سازمان خصوصي سازي که تصميم گيرنده در رابطه با قيمتي که مي خواهد عرضه شود هستند متشکل از وزيران دادگستري، اقتصاد، وزير صنعت مربوطه که براي پالايشگاه وزير نفت مي_باشد، تعدادي از نمايندگان مجلس شوراي اسلامي و برخي از نهادهاي نظارتي است. وي مسئوليت قيمت گذاري پالايشگاه را بر عهده خصوصي سازي دانست و اظهارداشت: در طول مدتي که اين شرکت براي فروش به اين سازمان واگذار شده بود،هر شش ماه يکبار قيمت پالايشگاه تجديد ارزيابي شده است و بخش خصوصي در آن دخيل نيست.
در تفاهم نامه بخش خصوصي با سازمان خصوصي سازي بندي هست که اگر بعد از واگذاري مشخص شود جنسي و قلمي فراموش شده است سازمان خصوصي سازي مکلف است آن قلم را شناسايي و به خريدار اعلام و به قيمت و ثمن معامله اضافه مي شود. و بلعکس اگر بخش خصوصي اعتراض کند که رقمي بالاتر از ارزش کالا قيمت گذاري شده باشد بخش خصوصي مي تواند اعتراض کند و نظر کارشناس اعمال شود.
سرمايه گذار با هدف توسعه و سود آور کردن پالايشگاه پاي کار آمده است
ريئس هيئت مديره پالايشگاه شعار تيم سرمايه‌گذار بخش خصوصي را تسريع و تسهيل در کارها عنوان کرد و گفت: چون بخش خصوصي دستش براي سرمايه گذاري باز است و مي تواند از منابع خودش و يا منابع ديگر سريعا استفاده و تصميم بگيرد مي تواند پالايشگاه را به سوددهي برساند.برانديشه با اشاره به فرازي از سياست هاي کلي اصل ۴۴ گفت : گاهي نياز است راجع به اين مفاهيم تعمق کنيم ؛ ارتقاء و کارايي بنگاه‌هاي اقتصادي و بهره وري منابع مادي ، انساني و فن آوري، افزايش رقابت پذيري در اقتصاد ملي، افزايش سهم هاي خصوصي و تعاوني در اقتصاد ملي، کاستن از بار مالي و مديريت دولت در تصدي فعاليت‍هاي اقتصادي و افزايش سطح عمومي اشتغال بخش خصوصي. بر اساس اين چشم اندازها و بدون هيچ واسطه و عمل شبه برانگيزي در سبک حضور اين سرمايه گذار درمزايده پالايشگاه حضور پيدا کرده و تنها براساس شرايط مزايده اقدام به خريد کرده است.از روز اول هم که اين مشکلات را به وجود آوردند سرمايه گذار گفته است که اگر باطل کنند و پول من را بدهند مي برم و در استان ديگري سرمايه گذاري مي کنم.
۴۰۰ نفر از پرسنل پيمانکاري پالايشگاه از ابتداي سال قرارداد مستقيم امضاء کرده‌اند
وي با اشاره به اينکه در سه ماه حضور هيئت مديره در پالايشگاه ۲عضو ازمديران اجرايي سرمايه گذار که تجربه فعاليت در بخش صنعت را داريم تجارب خود را در طبق اخلاص گذاشته ايم گفت: در قراردادي که امضاء شده است حداقل ثبات عدد اشتغال تا ده سال جزو تعهدات سرمايه گذار است . بر همين اساس ابتداي سال حدود ۴۰۰ نفر از همکاراني را که ارتباط مستقيمي با پالايشگاه نداشتند و قرارداد آنها با پيمانکاران در بخشهاي مختلف بود و از امنيت شغلي پاييني برخوردار بودند برخلاف شايعاتي مبتني بر از کار بيکار شدن آنها اقدام به عقد قرارداد مستقيم با اين نيروها کرديم و ضريب اطمينان آنها را بالا تر برديم .
در بين اين نيروها همکاراني هستند که بيش از بيست سال سابقه کار داشته و نيروي پيمانکار بوده و امروز کارمند پالايشگاه هستند.
افزايش کمي و کيفي محصولات راه برون رفت از رکود پالايشگاه
رئيس هيئت مديره پالايشگاه رکود و سکون را مرگ واحد صنعتي عنوان کرد و بيان داشت: بر اساس مطالعات انجام شده دو معضل مشهود را همکاران فني پالايشگاه از ۱۰ سال پيش دو معضل مشهود را که احصاء کرده بودند يکي بحث کيفي سازي و ديگري افزايش خوراک پالايشگاه و ظرفيت بود احصاء نمودند.
يکي از راه هاي برون رفت پالايشگاه از بحث ضرر و زيان توسعه است که اين را در زمينهاي خود پالايشگاه ديده ايم و زمين پالايشگاه جز صرفه توليد صرف چيز ديگري نخواهد شد .
وي با اشاره به اينکه بحث فاينانسورهاي خارجي در کشور قوت گرفته و دولت در بحث حمايت از ضمانت هاي خارجي پيش قدم شده است گفت: دولت اولويت را به بخش خصوصي داه است و در برنامه ششم آمده است که ،تسهيلات لازم براي ايجاد ظرفيت پالايش مقدار دو ميليون و هفتصدهزار بشکه در روز نفت خام و ميعانات گازي با ضريب پيچيدگي بالا توسط بخش غيردولتي را به نحوي برنامه‌ريزي و اجراء کند تا ترکيب توليد فرآورده آنها اساساً به محصولات سبک‌تر و ميان‌تقطير اختصاص يابد و سهم نفت کوره در الگوي پالايش از ده‌درصد(۱۰%) بيشتر نشود.
يوناني ها آماده سرمايه گذاري ۳۰۰ميليون يوروي در پالايشگاه
فاينانسورهاي مختلفي پاي کار آمده اند اما يک گروه يوناني که مورد تاييد وزارت اقتصاد و دارايي نيز مي باشد اعلام آمادگي کرده است که صفر تا صد کار را انجام مي دهد . مقرر شده است اين سرمايه گذاري با ۳۰۰ ميليون يورو تهيه ، تجهيز و ساخت انجام مي دهند و مي‌تواند امکان افزايش سرمايه گذاري تا ۱ميليارد دلار را نيز داشته باشد .برانديشه با بيان اينکه ظرفيت امروز پالايشگاه ۲۰ تا ۲۱ هزار بشکه در شبانه روز است تاکيد کرد:امکان افزايش اين ظرفيت تا ۴۰ هزار بشکه در روز وجود دارد که ما حتي افزايش ۸۰ هزار بشکه‌اي را نيز در برنامه پيش بيني کرده ايم در توافق نامه اي نيز که بر همين مبنا با فاينانسور امضاء کرده ايم تلاش داريم با تکيه بر کارشناسان توانمند پالايشگاه طرح توسعه را عملياتي کنيم . بحث افزايش خوراک در وزارت نفت مورد استقبال قرار گرفته است .
برانديشه افزود: در راستاي تامين نيروي طرح توسعه اقدام به انتشار اطلاعيه اي براي جذب نيروهاي جديد کرده‌ايم و از ميان ثبت نام کنندگان تعدادي که شرايط را داشتند تفکيک و پس از قبولي در امتحان علمي که اخذ مي شود در مصاحبه تخصصي که با حضور تيم فني پالايشگاه انجام مي شود پذيرش خواهند شد.
وي اتفاق مهم ديگر در اين مدت را استفاده از ميعانات گازي در فرآيند پالايش عنوان کرد و گفت: موافقت ضمني انتقال و تزريق ميعانات گازي مارون را از معاون وزير نفت گرفته ايم .
رئيس هيئت مديره پالايشگاه کرمانشاه در پاسخ به سوالي در خصوص موضوع وقفي بودن زمين پالايشگاه گفت : زمين مجموعه صنعت نفت در اين منقطه سه مجموعه است . تنهايک و نيم هکتار از زمين پالايشگاه وقفي است و موضوع از طريق مراجع قضايي در حال پيگيري و اسناد در حال بررسي است هرچند سرمايه گذار سهام خريده و از نظر قانوني نه زمين خريده و نه حکمي در اين زمينه صادر شده است .
شرايط مزايده براي تمامي افراد متقاضي يکسان بوده است
داميار عضو هيئت مديره پالايشگاه کرمانشاه نيز به تشريح قيمت سهام و ميزان سهام خريداري شده توسط سهامدار پرداخت و گفت: قيمت اوليه براساس آنچه که در فرابورس قرار گرفته است از قرار هر سهم ۲۲هزار و۱۸۳ ريال براي آخرين عرضه در فرابورس بوده است. چون متقاضي وجود نداشت دولت تصميم گرفته است مالکيت بخشي از سهام را به شيوه مزايده عمومي به بخش خصوصي واگذار کند. هرچند که بايد قيمت پايين تر عرضه مي شد اما اين کار هم انجام نشده است . تمام ضوابط، زمان و قوانين براي شرکت در مزايده به طور مساوي براي همه وجود داشته است و پس از انتشار فراخوان در روزنامه هاي کثيرالانتشار هرکسي تمايل و توان داشته است شرکت کرده و هيچ محدوديتي براي هيچ فردي وجود نداشته است وي با بيان اينکه هيچکس از قيمتهاي رقيب ديگر خبر نداشته است افزود: يکي از خريداران ۱۰ ميليارد و خريدار ديگر ۳۰ ميليارد بالاترقيمت پايه مزايده زده بودند و تمام ضوابط رعايت شده است . داميار تاکيد کرد: بدهي پالايشگاه ۶۴۷ ميلياردتومان بر اساس ترازنامه سال ۹۴ مي باشد که خريدار نسبت به سهم خود متعهد به پرداخت آن است.
مجموعه مديريتي شرکت ضمن حفظ اشتغال و بالا بردن کيفيت و توسعه پالايشگاه به فکر سودآوري پالايشگاه نيز مي باشند. وي بيان داشت براي حفظ اشتغالبا توجه به اينکه نيروي نيروي انساني کارآمد و با تجربه به عنوان سرمايه شرکت و يکي از مهم ترين ارکان رشد و توسعه هر مجموعه مي باشد علاوه بر آن خريداردر قراردادخود با سازمان خصوصي سازي متعهد و ملزم به حفظ سطح اشتغال در پالايشگاه مي‌باشد.

لینک کوتاه : https://www.milkanonline.ir/?p=1447

برچسب ها

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : 0
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.