مدیر مجتمع چاپ و بسته بندی دایکات، با بیان اینکه کرمانشاه، وضعیت چاپ مناسبی از جایگاه از نظر حرفهای و صنفی ندارد بیان داشت: صنعت چاپ استان کرمانشاه با توجه به تراز کشوری و جهانی، جایگاه مناسبی ندارد. در دهه گذشته به واسطه موانع موجود، انتقال تکنولوژی صورت نگرفت به همین خاطر به لحاظ تکنولوژی فاصله زیادی داریم.
محمد شمس نژاد در گفت و گو با خبرنگار میلکان گفت: عدم انتقال تکنولوژی به کرمانشاه باعث شده که از رسیدن به سطح استانداردها در اجرای محصولات چاپی فاصله بگیریم. ما در بحث صحافی، انتشارات و نشر بسیار ضعیف هستیم و همین امر باعث شده کار از کرمانشاه خارج شود.کتابی که در شهر کرمانشاه تولید میشود علاوه بر اختلاف کیفیت ۲۰ تا ۳۰ درصدی، با هزینههای بالاتری آماده انتشار میشود.
او با تاکید بر اینکه اختلاف ما با سطح جهانی در این حوزه خیلی زیادتر است خاطرنشان ساخت: به واسطه مسائل تحریم و اختلاف ریال با ارز که در خارج از کشور وجود دارد و محدودیت انتقال حوالات ارزی، ثبت سفارشات و به روز نبودن دانش ما در انتخاب تجهیزات موجبات این عقب ماندگی بیشتر شده است.
این کارآفرین کرمانشاه تصریح کرد: موقعیت کرمانشاه در منطقه نسبت به کشور عراق موقعیت استراتژیکی است که اگر این محدودیتها نبود میتوانستیم اقدامات خوبی انجام دهیم.
شمسنژاد با ابراز تاسف از اختلاف ۴۰ تا۵۰ ساله صنعت و دانش چاپ ایران به ویژه کرمانشاه با این هنر، صنعت در جهان اظهارداشت: امروز به واسطهی سرعت رشد تکنولوژی ما باید هر ۵ سال یکبار تکنولوژیهایمان را بهروزرسانی کنیم. در کشورهای توسعه یافته این دوره به ۲ و گاهی یک سال رسیده است.
وی حمایت دولت و مردم را یکی دیگر از مباحث تاثیر گذار در توسعه چاپ عنوان کرد و گفت: منظور از حمایت این است که تلاش کنیم مردم و مسئولین از محصولاتی استفاده کنند که در کرمانشاه تولید میشود.
این فرهنگ سازی باید هم در بین مسئولین و هم در بین مردم نهادینه شود. در تولید هرنوع محصولی به ویژه صنایع چاپ، هرچقدر میزان تولید بیشتر شود علاوه برارتقا کیفیت، از هزینههای سربار کاسته شده و در نتیجه قیمت نهایی کاهش پیدا میکند.
این دانش آموخته صنعت چاپ و مدرس این حوزه یادآور شد: در حوزهی چاپ و بستهبندی محصولات فضاهای جدید کاری در دنیا ایجاد شده که این محصولات بنا به نیاز بازار به وجود آمده است. مخصوصاً بعد از کرونا که منجر شد مردم دیگر تمایل زیادی به استفاده از محصولات فله و بدون بسته بندی نداشته باشند و بیشتر سراغ محصولاتی که از قبل تولید و بستهبندی شده است، بروند که امروزه در مواد غذایی، دارو و محصولات خانگی شاهد این چنین ارائه خدماتی هستیم.
وی تصریح کرد: درکرمانشاه ۲ یا سه مجموعه فعال می باشیم که در حوزه بستهبندی مقوایی و کارتنی کار میکنیم در حالی که امروزه بیشتر بستهبندیها نایلونی یا بستهبندی انعطافپذیر شدهاند. در حوزه لیبل هم اصلاً واحدی در استان نداریم و در سالهای آینده لیبلها همگام با بستهبندی پیش خواهند رفت.
شمسنژاد در پاسخ به سوال خبرنگار میلکان در مورد نیاز امروزه به بستهبندی خلاق در حوزهی فعالیتی چاپ و نشر، راهکارهای پیش برنده را این چنین عنوان کرد: در حوزه فعالیتی چاپ و نشر و بستهبندی عامل خلاقیت بسیار کمرنگ است که به خاطر عدم مهارت پروری است. نیروهایی که وارد بازار کار میشوند یا مهارت ندارند یا خیلی کم است. نکته دوم عدم آموزش در حوزههای طراحی و ایده پردازی و اجرا است.
مدیر مجتمع چاپ و بسته بندی دایکات، مطالعه کم کتب و مقالات را یکی از عوامل رکود خلاقیت در این حوزه عنوان و تصریح کرد: اینترنت و هوش مصنوعی که در این زمینه وجود دارد نیز یکی از عوامل بازدارنده خلاقیت است که راهکار خروج از این وضعیت آموزش دادن همکاران است تا با سوق دادن آنها به سمت تحقیق و مطالعه به سوی کارهای جدید پیش برویم. مطالعه کردن نه تنها به معنی مطالعه متون بلکه به معنی نگاه کردن است تا دید بصری تقویت شود. استفاده کردن از محیط کار ایزوله و عدم دسترسی به فضایی که اینترنت دارند نیز موجب می شود تا از فضای مجازی و اینترنت مستقل بشوند.
او آموزش پایه را برای قوی شدن، بهترین راهکار برشمرد و گفت: با این راهکارها مهارت نیروی جوان و نوجوان را پرورش میدهیم. باید به جوانان اجازه بدهیم تجربه کنند و از افراد با تجربه هم استفاده کنیم که متاسفانه ما در استان کرمانشاه از این افراد استفاده و تقدیر نکردهایم و به همین دلیل روز به روز در حال افول هستیم.
این صنعتگر حوزه چاپ در رابطه با تاثیرگذار بودن ادارات دولتی در زمینه عدم پیشرفت صنعت چاپ بیان کرد: تامین اجتماعی، اداره مالیات، اداره کار و وزارت بهداشت هر کدام به نوعی به عنوان عوامل بازدارنده در این صنعت هستند. تامین اجتماعی، اداره کار و اداره مالیاتی دست صاحبان کار را بستهاند و طوری قوانین را اعمال و اجرا میکنند که بعضی از افراد از این قضیه سوء استفاده میکنند. افراد بدون گذراندن دورههای کارآموزی، شاگردی و … بلافاصله وارد بازار کار صنعت چاپ میشوند و از روز اول کار خواستار بیمه و حقوق خوب هستند.
وی در خصوص اینکه در استان کرمانشاه چه کمکی از چه کسانی برای حوزه چاپ برمیآید گفت: ما در استان کرمانشاه آنچنان که باید و شاید جایگاه خوبی نداریم و من همیشه افسوس میخورم ما چرا به فاصله کمتر از سه ساعت تا مرز خسروی و فاصله کمتر از ۵ ساعت به اربیل سلیمانیه به این صنعت ورود نکردهایم. راهکار؛ این شعار است که ما نباید خود ناتوانسازی کنیم. «ما میتوانیم!»یکی از ابزارهای انگیزشی است.
یکی از عواملی که به ما کمک میکند، جسارت و خودباوری است که در تمام شاخههای کاری، چه در چاپ دیجیتال و چه در بستر آمادهسازی موثر است. عامل سوم تلاش برای ایجاد تعامل سازنده با مدیران ارشد استانی است. مدیران باید آگاه شوند که این آگاهی توسط مجمعهایی مثل اتحادیه داده میشود و عامل دیگر عمل مطالبهگری است.
شمسنژاد در رابطه با سوال خبرنگار میلکان در مورد اینکه راهکار شما برای کاهش هزینههای صنعت چاپ به عنوان یکی از عوامل برگشت کارها به استان چیست؟ تشریح کرد: ما به عنوان یک بنگاه اقتصادی و صنعتی در یک محیط کسب و کار، فعالیت میکنیم.
ما همواره در محیط زمانی هستیم که محیط ما را بپذیرد و زمانی نیستیم که محیط ما را پس بزند. ما در شهری کار می کنیم که هزینه حمل و نقل به واسطه بعد مسافتی که از پایتخت و بندر داریم برای ما بالاتراست. نکته بعدی بحث عدم آموزش بنگاههای اقتصادی در محاسبه سود و هزینه و محاسبه مالی است و اکثر همکاران ما در این حوزه تجربی کار میکنند.
هزینه مهمترین رکن هر کسب و کاری است و کاهش هزینه باعث میشود هم برای بنگاه اقتصادی سود بیشتری حاصل شود و هم رضایتمندی مشتری را بدست آوریم ضمن اینکه باعث می شود در کورس رقابت نیز بمانیم. هزینهها زمانی معقول میشود که مشتری به واسطه هزینه کم بیاید، اولاً ما باید سیاست برخورد با مشتری را داشته باشیم و ارائه خدمات مناسب و کیفیت تعامل با مشتری خیلی مهم است.
وی ادامه داد: باید خرید هوشمندانه اتفاق بیفتد. در گذشته انبار کردن مواد اولیه مطرح میشد اما امروزه به واسطه نوسانات ارزی و محدودیت منابع مالی این کار اصلاً توجیهی ندارد و ما باید هوشمندانه خرید کنیم. ما آموزش لازم را برای افزایش بهرهوری ندیده و در شناخت نقاط قوت و ضعف مجموعه خود ضعیف هستیم. اصطلاحا ما باید جدول swot داشته باشیم تا بتوانیم تهدیدها، فرصتها، نقاط قوت و ضعف کارمان رابشناسیم و این سادهترین فرمی است که به هر کسب و کار کمک میکند تا سنجش کنند و بفهمند کجای کار قرار گرفتهاند. هزینه بالا است چون روند اقتصاد کشور دیده نمیشود. داشتن یک سایت قوی ،ارتباط قوی با مشتری تبلیغات قوی و زمان تحویل کوتاه میتواند در جذب مشتری تاثیرگذار باشد
مدیر مجتمع چاپ و بسته بندی دایکات در سخنان پایانیاش گفت: ما شهری بسیار قوی در حوزه چاپ و تبلیغات و مردمی بسیار فرهیخته و آگاهترنسبت به شهرهای دیگر داریم. کرمانشاه زیر ساختهای خوبی دارد و فقط رها شدهاست و مدیریت نمیشود و ما باید با استفاده از تکنولوژی، تحقیق و توسعه، رقابت سالم ، سوال پرسیدن و تعامل با همدیگر به مهارت پروری بپردازیم و سخاوتمندانه هر آنچه را که میدانیم را در اختیار دیگران قرار بدهیم. باید یک خرد جمعی، گوش شنوا و نشست تخصصی داشته باشیم و انتقاد پذیر باشیم. مردمداری و مشتری مداری کنیم. مشتری و نیروی کار ارزش سازمان است و دوباره تاکید میکنم باید زیرساختها و تکنولوژی را کامل کرده و تعاملات را بهتر کنیم.
مدیر صنایع چاپ و بسته بندی دایکات:
تکنولوژی و دانش صنعت چاپ در کرمانشاه نیازمند بهروزرسانی است
مدیر مجتمع چاپ و بسته بندی دایکات، با بیان اینکه کرمانشاه، وضعیت چاپ مناسبی از جایگاه از نظر حرفهای و صنفی ندارد بیان داشت: صنعت چاپ استان کرمانشاه با توجه به تراز کشوری و جهانی، جایگاه مناسبی ندارد. در دهه گذشته به واسطه موانع موجود، انتقال تکنولوژی صورت نگرفت به همین خاطر به لحاظ تکنولوژی […]
لینک کوتاه : https://www.milkanonline.ir/?p=37515
- نویسنده : فرنگیس صفری
- ارسال توسط : میلکان
- منبع : میلکان
- 175 بازدید
- بدون دیدگاه