معاون اجرایی رییسجمهور در دیدار فعالان اقتصادی و سرمایهگذاری استان کرمانشاه، مجموعهای از راهبردهای کلیدی در حوزههای حملونقل، صنعت، گردشگری، کشاورزی و تجارت مرزی را بیان کرد.
به گزارش میلکان، دکتر محمدجعفر قائمپناه امروز دوشنبه در دیدار فعالان اقتصادی و سرمایهگذاری استان کرمانشاه اظهار کرد: سالها در این استان خدمت کردهام و یاد روزهای سخت دهه شصت را بهویژه سالهای ۶۵ و ۶۶ گرامی میدارم که جلسات شورای اداری در پناهگاهها تشکیل میشد.
وی افزود: مدیران ما در آن دوران در شرایط موشکباران جلسات را برگزار میکردند و با تلاش رزمندگان اسلام و نیروهای مسلح، تهدیدات دشمن از کشور دور شد و یاد و خاطره شهدای آن دوران باید همیشه گرامی داشته شود، چرا که با فداکاری امنیت را برای کشور خلق کردند.
وی با بیان اینکه امروز کشور با دشمنانی دیگر مواجه است، بیان کرد: اگر روزی رزمندگان با دشمن در جبهه جنگیدند، امروز سرمایهگذاران، کارآفرینان و کارخانهداران در خط مقدم مبارزه با دشمنی اقتصادی قرار دارند.
سرپرست نهاد ریاست جمهوری عنوان کرد: نقش شما در این میدان کمتر از نقش رزمندگان نیست و باید قدردان شما بود؛ رهبر معظم انقلاب هم تاکید دارند که کشور باید به دست بخش خصوصی اداره شود و این مقوله به معنی نقشآفرینی شما در اداره امور کشور است.
دکتر قائمپناه افزود: در تمامی سفرهای ریاست محترم جمهوری، نخستین دیدار با فعالان اقتصادی استانها انجام میشود، چرا که پیشرفت کشور بدون مشارکت اقتصادی مردم ممکن نیست؛ دشمن تحریمهایی بر کشور تحمیل کرده که با همت مردم و تدابیر رهبری و دولت، در حال رفع شدن است و مذاکرات اخیر با حفظ عزت و منافع ملی کشور دنبال میشود و انشاالله در آینده نزدیک شاهد گشایشهای اقتصادی خواهیم بود.
امتداد راه آهن کرمانشاه تا پایتخت عراق
وی با اشاره به وضعیت استان کرمانشاه، تصریح کرد: کرمانشاه یکی از استانهای محروم کشور است و تاکید شده که توجه ویژهای به این استان صورت گیرد لذا لازم است روابط تجاری با کشور عراق بهویژه از طریق مرز خسروی تقویت شود.
معاون اجرایی رییس جمهور خاطرنشان کرد: برای توسعه ارتباطات ریلی، باید پروژه راهآهن کرمانشاه به خسروی و بغداد تکمیل شود و این موضوع به صورت ویژه در اولویت قرار گرفته است و در این راستا هماهنگیهایی با وزارت راه و وزارت امور خارجه برای تکمیل این مسیر انجام شده است.
قائمپناه با اشاره به اینکه بیش از ۱۵۰ پروژه صنعتی نیمهتمام در استان وجود دارد که برخی تا ۸۰ درصد پیشرفت فیزیکی دارند، ادامه داد: تلاش میشود تا پایان سال آینده این پروژهها به بهرهبرداری برسند که در این راستا با صندوق کارآفرینی امید و بانکهای کشور هماهنگی شده تا تسهیلات لازم برای راهاندازی صنایع کوچک و اشتغالزا فراهم شود.
وی با بیان اینکه هدف این است که با کاهش نرخ بیکاری، چهره اقتصادی استان بهبود یابد، گفت: استان کرمانشاه ظرفیتهای گستردهای در حوزه گردشگری دارد، از آثار تاریخی با قدمت بیش از ۱۰ هزار سال گرفته تا مناطق زیبای طبیعی مانند مسیر شمشیر به مریوان لذا در این راستا تأکید شده که حداقل یک یا دو هتل پنجستاره در استان ساخته شود و همچنین توسعه روابط خارجی و حضور توریستها میتواند موجب شکوفایی هرچه بیشتر استان شود.
دکتر قائمپناه بر لزوم توسعه فناوریهای نوین و شرکتهای دانشبنیان در استان تاکید کرد و گفت: با توجه به دانشگاههای خوب و جوانان مستعد، باید از این ظرفیتها در مسیر توسعه استفاده شود؛ در حوزه کشاورزی نیز با توجه به محدودیت منابع آبی، باید به سمت کشتهای گلخانهای و کمآببر حرکت کنیم و کشاورزی سنتی دیگر پاسخگو نیست.
وی با بیان اینکه استان کرمانشاه ظرفیتهای عظیمی دارد، گفت: باید با تکیه بر داشتهها و با اراده و همت بلند، آیندهای درخشان برای استان رقم بزنیم لذا میتوانیم با کار و تلاش، استان کرمانشاه را به جایگاه شایستهاش در کشور برسانیم.