توران شهیدی بانوی ۴۷ ساله دهستان سنجابی شهرستان کرمانشاه با تولید سالانه ۳۰ تن دام زنده پرواری موفق شد به عنوان تولید کننده نمونه ملی بخش کشاورزی انتخاب شود.
عوامل موفقيت این بانوی کارآفرین؛فعالیت در فضای مجازی و معرفی خدمات و محصولات خویش به گروههای هدف و افزایش ارتباطات اجتماعی، شرکت در دوره ها و کارگاه های آموزشی ترویجی، مشارکت در برگزاری بازدیدهای ترویجی ، اشتغال ۵ نفر در واحد تولیدی، تولید محصول سالم و با کیفیت و پرورش گوسفند داشتی و پرواری با ظرفیت ۵۰۰ رأس عنوان شده است.
به گزارش خبرنگار میلکان، «توران شهیدی» بانوی کارآفرین کوزران سنجابی در بخش مشاغل خانگی بخش کشاورزی به عنوان نمونه ملی انتخاب شد.
این بانوی کارآفرین در آیین تجلیل از نمونههای سیوششمین دوره بخش کشاورزی که با حضور رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان کرمانشاه، مدیران تابعه این سازمان و معاونین سازمان برگزار شد بیان داشت: ۱۰سال است که در زمینه پرواربندی نژاد دام سنجابی -بهترین نژاد دنیا – در زمینه گوشت و پشم فعالیت دارم.
وی با اشاره به اینکه کار را در روستایی خالی از سکنه بدون راه و نیروی کار با ۴۰ راس دام شروع کرده است خاطرنشان ساخت: در حال حاضر در طول سال بیش از ۵هزار راس دام گوشتی را با پوشش ۵۰۰ خانوار منطقه روانه بازار میکنیم.
شهیدی بیان داشت: در طول سال سه دوره پرواربندی انجام میدهیم و در طول ۹۰روز دام ۳۰ کیلویی را به ۵۵ تا ۶۰ کیلو رسانده و راهی بازارهای هدف سراسر کشور و کشتارگاههای استان می کنیم.
این کارآفرین حوزه مشاغل خانگی تصریح کرد: در حال حاضر طرح «پشم تا فرش» را با رویکرد ملی و مرکزیت کوزران سنجابی در حال اجرا داریم و در مرحله اول ۵۰۰ نفر از بانوان را آموزش رایگان جهادی دادهایم که منجر به اشتغال و فعالیت ۲۰۰ نفر از آنها شده است.
وی با تاکید بر اینکه نیازمند حمایت به موقع مسئولان هستیم گفت: درحال حاضر با توجه به شرایط کشور مشاغل خانگی یکی از بهترین راههای کاریابی در روستا است که با سرمایه کم میتواند اشتغال بیشتری ایجاد کند. مهمترین مسئله، کسب در آمد ثابت و فروش محصولات است که ما با خرید تضمینی محصول این اطمینان را حاصل کرده ایم.
شهیدی، کوزران سنجابی را خاستگاه میش سنجابی عنوان کرد و بیان داشت: این منطقه از مراکز مهم دامپروری استان میباشد. این تولیدات برای عرضه بهتر به بازار نیازمند صنایع تبدیلی است، از ریاست سازمان جهادکشاورزی استان تقاضا داریم که در راهاندازی کارخانه بسته بندی گوشت گوسفند سنجابی ما را حمایت کند. این اقدام منجربه اشتغال پایدار ۱۰۰ نفر از جوانان منطقه خواهد شد.
این بانوی کار آفرین نمونه ملی از ایل سنجابی افزود: با توجه به پتانسیل های منطقه کوزران سنجابی درخواست پرواربندی ۱۰ هزار رأسی دارم که تامین علوفه مورد نیاز آن از مزارع بزرگ مرد سنجابی عادل خان رضایی ساکن پایتخت سنجابی مریوانی کاکیها انجام خواهد شد. در حال حاضر نیز با خرید ۵۰۰خروار کاه و ۳۰۰تن جو از همین منطقه در روستای دهباغ یک هزار و ۲۰۰راس دام را نگهداری می کنیم.
وی در پایان تاکید کرد: با برنامه ریزی در روستاهای بخش کوزران میتوانیم با ایجاد مشاغل خانگی، صنعت دام و صنایع تبدیلی برای ۱۰۸ روستا با خرید تضمینی اشتغالی پایدار ایجاد کنیم و حرفی برای گفتن در سطح کشور داشته باشیم.