با حضور حجتالاسلام والمسلمین دکتر صادقی، معاون قوه قضاییه و رئیس مرکز حل اختلاف کشور، رئیس کل دادگستری و معاون حل اختلاف استان صبح امروز مراسمی با هدف ترویج فرهنگ صلح، سازش و گذشت، و تقویت نقش نهادهای مردمی در حلوفصل مسالمتآمیز اختلافات در زندان مرکزی کرمانشاه برگزار شد.
به گزارش میلکان؛ رئیس مرکز حل اختلاف قوه قضاییه با بیان اینکه شوراهای حل اختلاف بازوی کارآمد قوه قضاییه در کاهش ورودی پروندهها هستند، تصریح کرد: گسترش عدالت ترمیمی و فرهنگ گذشت، نه تنها به کاهش بار دستگاه قضایی کمک میکند بلکه موجب تحکیم روابط اجتماعی و بازگشت آرامش به خانوادهها میشود.
حجت الاسلام والمسلمین دکتر صادقی با اشاره به آثار انسانی و اجتماعی جلسات صلح و سازش، گفت: در این جلسات روح انسانیت جان میگیرد، دلهای دور به یکدیگر نزدیک میشوند و کینهها جای خود را به رفاقت و آشتی میدهند.
وی ضمن قدردانی از خانوادههایی که در پروندههای قتل گذشت کردهاند، تصریح کرد: گذشت از قصاص، تنها یک اقدام انسانی نیست بلکه معاملهای معنوی است که به خرید بهشت برای خویشتن و حتی برای فرد فوتشده میانجامد.
وی تأکید کرد: زندان محل تجمع آسیبهاست؛ اما میتوان از همین فضا برای بازسازی انسانها بهره برد. بسیاری از زندانیان میتوانند از این فرصت برای بازگشت به زندگی سالم استفاده کنند.
معاون قوه قضاییه با اشاره به اهمیت جایگاه صلح و سازش در نظام قضایی، گفت: جلسات صلح، نهتنها بذر آشتی در دلها میکارند، بلکه روحیه انسانی افراد را ارتقا میدهند. در چنین فضاهایی، عقل و عشق به یاری هم میآیند تا از خونریزی و نفرت عبور کنیم.
وی با تأکید بر آثار گسترده زندان بر فرد و جامعه افزود: مجازات زندان محدود به شخص مجرم نیست. خانوادهها، فرزندان، زندانبانان، و حتی نظام قضایی از تبعات آن در امان نمیمانند. زندان باید آخرین راه باشد، نه نخستین انتخاب.
رئیس مرکز حل اختلاف قوه قضاییه تصریح کرد: برخی زندانیان خود به بانی صلح تبدیل شدهاند؛ کسانی که از دل رنج و تجربه، به درک عمیقتری از انسانیت رسیدهاند. اینها میتوانند منادیان اصلاح باشند.
در پایان، حجتالاسلام والمسلمین دکتر صادقی از تلاشهای روحانیون، مددکاران، شوراهای حل اختلاف، کارکنان ستاد دیه و مسئولان سازمان زندانها که در مسیر کاهش آلام زندانیان و کمک به بازسازی اجتماعی و اخلاقی آنان قدم برمیدارند، تقدیر کرد.
در ادامه رئیس کل دادگستری استان کرمانشاه طی سخنانی با اشاره به اهمیت صلح و سازش گفت: در راستای اجرای سیاستهای انساندوستانه و با هدف کاهش بار زندانها، تعداد ۵۰ نفر از زندانیان به غیر از ۹ نفر زندانی جرایم مالی، با تساهل و رأفت اسلامی و زودتر از موعد آزاد شدند. این اقدام در راستای ترویج عدالت ترمیمی و توجه به اصلاح و بازگشت مجدد زندانیان به جامعه صورت گرفته است.
دکتر کرمی افزود: این نوع اقدامات در راستای تسهیل بازگشت افراد به زندگی اجتماعی و کاهش مشکلات زندانها و خانوادههای زندانیان انجام میشود و امیدواریم این روند همچنان ادامه یابد.
پیش از ایشان نیز محمدی مدیر کل زندانهای استان کرمانشاه طی سخنانی تلاش همکاران، خیرین و صلح یاران در برقراری صلح و سازش و آزادی زندانیان جرایم غیرعمد را کاری ارزشمند و قابل تقدیر عنوان کرد.
در بخش پایانی مراسم با حضور رئیس محترم مرکز حل اختلاف قوه قضاییه، رئیس کل دادگستری، مدیرکل زندانها و سایر مقامات قضایی استان چند اقدام اثرگذار و انسانی به اجرا درآمد.
اولین مورد تقدیر از سه خانواده ارزشمند بود که در پروندههای قتل با گذشت از حق قصاص، زمینهساز سازش و نجات جان سه زندانی شدند و مورد استقبال حاضران قرار گرفت.
در ادامه با آزادی ۹ نفر از زندانیان جرایم مالی و غیرعمد با همراهی خیرین و پیگیری دستگاه قضایی و همچنین تجلیل از همکاران برتر و فعال زندانهای استان در عرصه صلح و سازش که با تلاشهای جهادی خود نقشی مؤثر در کاهش اختلافات ایفا کردهاند، برنامه به پایان رسید.