به گزارش میلکان؛ مهندس جهانبخش شکری با بیان اینکه مشکلات مطرح شده، که شامل همترازی برق و گاز است، در سطح کشور نیز وجود دارد افزود: لازم است که از مسئولان استانی که همواره با ما همراهی کامل را داشتهاند، تشکر کنم. این همراهیها نشاندهنده نگرانی مسئولان از وضعیت صنعت استان است.»
وی در ادامه افزود: «استان کرمانشاه حدود ۲۰۰ مگاوات برق مصرف میکند که این میزان نسبت به استانهایی با مصرف برق بالاتر، به نظر کم میآید. برای همین ضروری است که در راستای تأمین برق و گاز صنایع استان، تسهیلات بیشتری در اختیار صنایع کرمانشاه قرار گیرد تا از مشکلات و فشارهای موجود جلوگیری شود.»
شکری همچنین از وضعیت اقتصادی واحدهای تولیدی استان سخن گفت و تأکید کرد: «هماکنون واحدهای تولیدی در استان با مشکلات زیادی روبرو هستند. بسیاری از واحدها به دلیل عدم توانایی در پرداخت بدهیهای خود به بانکها، تأمین اجتماعی و هزینههای انرژی، تحت فشارهای مالی شدید قرار دارند و روزانه با جریمههایی مواجه هستند. دولت باید بستههای حمایتی برای این واحدها فراهم کند تا در دوران قطع برق و گاز، مشکلات مالی این واحدها کاهش یابد.»
مهندس جهانبخش شُکری در پایان از اجرای پروژههای نیروگاه خورشیدی به عنوان یکی از راهحلهای پیشنهادی برای تأمین انرژی صنایع استان یاد کرد و گفت: «تمام واحدها آمادهاند تا نیروگاههای خورشیدی احداث کنند، اما برای این کار نیاز به تسهیلات بانکی و حمایتهای دولتی داریم. امیدواریم با استفاده از تسهیلات ارزانقیمت و تبصره ۱۸، این پروژهها را اجرایی کرده و از این بحران انرژی عبور کنیم.»
وی همچنین با اشاره به پیشرفت ۷۰ درصدی پروژه نیروگاه مجموعه گروه صنعتی شُکری، ابراز امیدواری کرد که در ماههای آینده، با حل مشکلات موجود، این پروژه به مدار تولید وارد شود و کمک شایانی به تأمین انرژی صنعت استان کرمانشاه کند.
مدیرعامل شرکت ذوب آهن بیستون با اشاره به بحث ناترازی انرژی و تأثیرات منفی گسترده آن برصنایع استان گفت: ظرفیت تولید بسیاری از صنایع استان به زیر ۴۰ درصد رسیده که این وضعیت نگرانیهای زیادی را برای فعالان اقتصادی به همراه داشته است.
مهندس جهاندارشکری افزود: مشکلات اضافی ناشی از تعطیلیهای سراسری بانکها و ناتوانی در واریز به موقع مطالبات تأمین اجتماعی فشار مضاعفی بر صنایع وارد کرده است.
به گفته وی استان کرمانشاه با توجه به شرایط ویژهای که در دوران جنگ تحمیلی داشته، اکنون نیازمند توجه ویژه برای بهبود وضعیت اقتصادی و همترازی با دیگر استانها است.
وی افزود:پرداخت مطالبات تأمین اجتماعی و دیگر تعهدات در موعد مقرر امکانپذیر بود، اما اکنون مشکلاتی در این زمینه وجود دارد که موجب نگرانیهایی در روند تولید و فعالیتهای صنعتی شده است. در این شرایط، صنایع کوچک و متوسط استان نیز با چالشهای بیشتری مواجه هستند.
وی از مسئولین خواست که در مدیریت منابع و تأمین انرژی برای صنایع استان، توجه ویژهای به مشکلات موجود داشته باشند و راهحلهای عملیاتی و مؤثری برای رفع دغدغهها و تسهیل شرایط اقتصادی استان در نظر گرفته شود.
جهاندار شُکری، در ادامه بازدید استاندار کرمانشاه از گروه صنعتی شُکری ،به ضرورت افزایش اختیارات مدیران استان کرمانشاه تاکید کرد و خواستار توجه ویژه استاندار به این موضوع شد.
شکری تصریح کرد: «مدیران استان با تلاشهای مستمر در حال کار هستند، اما نیاز به اختیارات بیشتر دارند تا بتوانند در برابر چالشهای مختلف حوزه انرژی و صنعت عملکرد بهتری داشته باشند.»
وی با اشاره به پتانسیل بالای استان کرمانشاه در صنعت فولاد و انرژی بر لزوم استفاده بهینه از منابع انرژی، به ویژه گاز و برق، تاکید نمود.
این مدیر صنعتی همچنین به ظرفیتهای عظیم نیروی انسانی جوان در استان کرمانشاه اشاره کرد و گفت: با حمایتهای صحیح و برنامهریزی مناسب، جوانان کرمانشاهی میتوانند نقش کلیدی در توسعه صنعتی و اقتصادی استان ایفا کنند.
وی با اشاره به تلاشهای مستمر خود و همکارانش برای رشد و پیشرفت این استان، تأکید کرد که باوجود موانع زیاد، مسیر توسعه برای او همچنان پرامید و قابل قبول است.
وی همچنین با اشاره به اهمیت سرمایهگذاری در استان اظهار داشت:”کرمانشاه برای من خانهای است که همیشه باید در آن سرمایه گذاری کرد، به ما وصیت شده است و همیشه تاکید کرده اند، منابعی که در استان کرمانشاه بدست می آورید در خود استان سرمایه گذاری کنید که مردم آن استان از آن بهره مند شوند و این سرمایه، سرمایه استان کرمانشاه می باشد.
مهندس جهاندار شُکری در بخش دیگری از سخنانش به فعالیتهای آموزشی گروه صنعتی شُکری نیز اشاره کرد و گفت:”در کرمانشاه و در گروه صنعتی شُکری، مرکز آموزش علمی کاربردی جهان فولاد غرب در حال فعالیت می باشدکه در این مرکز به حدود ۷۰ تا ۸۰ دانشجو آموزش میدهیم. هدف ما این است که دانشجویان مهارتهای علمی و عملی را بیاموزند تا پس از فارغالتحصیلی بتوانند در بخش صنعت و تولید مشغول به کار شوند و در جایگاههای بالاتر شغلی قرار بگیرند.”
وی در ادامه مشکلات واحدهای تولیدی در استان را مورد توجه قرارداد و به مشکلات تولیدی در استان اشاره کرد و اظهار داشت : پس از برجام، برخی واحدهای تولیدی با حمایت صندوق توسعه ملی راهاندازی شدند. با این حال، این واحدها اکنون با چالشهای جدی روبرو هستند. یکی از این چالشها تفاوت نرخ ارز است که در زمان تاسیس این واحدها، تسهیلات ارزی با نرخ ارز بین دو هزار و پانصد تا سه هزار تومان پرداخت شده بود. در آن زمان، هیچکس پیشبینی نمیکرد که نرخ ارز به طور ناگهانی و چند برابری افزایش یابد. این افزایش نرخ ارز، از ۲۰ تا ۳۰ برابر، باعث شده که واحدهای تولیدی مجبور شوند بازپرداخت تسهیلات خود را با نرخ ارز بسیار بالاتر انجام دهند. اگر چارهای برای این مشکل اندیشیده نشود، واحدهایی که از صندوق توسعه ملی استفاده کردهاند، وارد چالشهای جدی خواهند شد و مشکلات زیادی برای آنها ایجاد خواهد کرد.