• امروز : دوشنبه - ۱ اردیبهشت - ۱۴۰۴
  • برابر با : Monday - 21 April - 2025
2
رئیس کل دادگاههای عمومی و انقلاب شهرستان کرمانشاه:

 با فعالیت دادگاههای صلح، حجم ورودی پرونده به دستگاه قضایی کاهش و روند رسیدگی سرعت بیشتری پیدا می‌کند

  • کد خبر : 44094
  • 07 آذر 1403 - 10:46
 با فعالیت دادگاههای صلح، حجم ورودی پرونده به دستگاه قضایی کاهش و روند رسیدگی سرعت بیشتری پیدا می‌کند

با حضور رئیس کل دادگاههای عمومی و انقلاب شهرستان کرمانشاه و سرپرست دادگاههای صلح و وکلا کارگاه آموزشی تحت عنوان «بررسی اصلاح قانون جدید شوراهای حل اختلاف و تشکیل دادگاههای صلح» برگزار و در آن به بیان مطالبی در خصوص نحوه تشکیل محاکم صلح و چالشهای پیش روی آن پرداخته شد به گزارش میلکان؛ رئیس […]

با حضور رئیس کل دادگاههای عمومی و انقلاب شهرستان کرمانشاه و سرپرست دادگاههای صلح و وکلا کارگاه آموزشی تحت عنوان «بررسی اصلاح قانون جدید شوراهای حل اختلاف و تشکیل دادگاههای صلح» برگزار و در آن به بیان مطالبی در خصوص نحوه تشکیل محاکم صلح و چالشهای پیش روی آن پرداخته شد

به گزارش میلکان؛ رئیس کل دادگاههای عمومی و انقلاب شهرستان کرمانشاه در سخنانی اظهار کرد: دادگاه صلح، دادگاهی است که مطابق با قانون جدید شورای حل اختلاف، ایجاد شده و برخلاف شورای حل اختلاف صلاحیت رسیدگی به برخی دعاوی حقوقی از جمله تصرف عدوانی، مزاحمت و ممانعت از حق، دعاوی مربوط به جهیزیه و مهریه و دعاوی مالی تا نصاب یک میلیارد ریال، همچنین برخی از جرایم عمدی و غیرعمدی مانند حوادث ناشی از کار یا تصادفات رانندگی را دارد.

دکتر فتاحی افزود: دادگاه صلح به برخی از دعاوی رسیدگی می‌کند در حالی که شورا‌های حل اختلاف صرفاً می‌توانند برای صلح و سازش اقدام کنند و حق هیچ‌گونه رسیدگی ندارند یعنی نمی‌توانند رأی قضایی صادر کنند.

وی ادامه داد: هدف از تشکیل دادگاه صلح این است که در درجه اول به توسعه صلح و سازش کمک کند و با همکاری شورا‌های حل اختلاف بتوانند این امر را پیش ببرند و در صورتی که صلح و سازش در پرونده‌ها برقرار نشد آنگاه دادگاه است و می‌تواند رای بدهد پس هم شأن دادگاهی را دارد و هم شأن صلح و سازش.

معاون قضایی رئیس کل دادگستری استان کرمانشاه تصریح کرد: صلاحیت دادگاه‌های صلح در ماده ۱۲ قانون شورا‌های حل اختلاف احصا شده است. بر این اساس ۱۱ بند و ۲۶ نوع صلاحیت برای دادگاههای صلح تعریف شده است. به عنوان مثال دعاوی مالی تا سقف ۱۰۰ میلیون تومان به دادگاههای صلح ارجاع می‌شوند و این گونه دعاوی دیگر نمی‌توانند در سایر محاکم حقوقی مطرح شوند. همینطور دعاوی ثلاث یا دعاوی مالی خانواده تا سقف ۱۰۰ میلیون تومان از قبیل مهریه و جهیزیه و مانند آن و دعاوی اصلاح شناسنامه یا مدارک تحصیلی و … برای رسیدگی به این دادگاه‌ها ابلاغ می‌شود.

در قسمتی دیگر از این برنامه سرپرست دادگاههای صلح شهرستان کرمانشاه با اشاره به فعالیت ۱۶ شعبه دادگاه صلح در مرکز استان و توضیحاتی در خصوص صلاحیت دادگاه های صلح گفت: وظیفه شورا در این قانون صرفاً صلح و سازش است و دیگر حق رسیدگی و صدور رأی را ندارد.

عزیزی افزود: در قانون جدید ایجاد محاکم صلح پیش بینی شده است و شعب محاکم صلح با حضور قاضی رسمیت دارد و هر شعبه دادگاه دارای قاضی است و تمامی جرایم و دعاوی در صلاحیت دادگاه در ماده ۱۲ پیش بینی شده است. مواردی که قبلاً در شورا رسیدگی و رأی صادر می‌شد از این به بعد در دادگاه صلح با حضور قاضی رسیدگی خواهد شد.

لینک کوتاه : https://www.milkanonline.ir/?p=44094

برچسب ها

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : 0
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.