معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت و مدیرعامل سازمان صنایع کوچک و شهرکهای صنعتی ایران در مراسم انعقاد این تفاهم نامه ها که پنجم خرداد در محل استانداری کرمانشاه برگزار شد، اظهار کرد: هرچند طرح مسئولیت های اجتماعی از مدت ها قبل در وزارت صمت وجود داشت، اما چندان اجرایی نمی شد، بنابراین برنامه احیای آن را از سال گذشته در دستور کار قرار دادیم.
به گزارش خبرنگار میلکان آنلاین علی رسولیان تصریح کرد: تا چند دهه پیش حدود ۷۰ درصد از جمعیت کشور در روستاها و ۳۰ درصد در شهر زندگی می کردند، اما طی یکی دو دهه اخیر شرایط بگونه ای پیش رفته که درحال حاضر ۷۵ درصد جمعیت در شهرها و ۲۵ درصد در روستاها زندگی می کنند.
معاون وزیر صمت تاکید کرد: علیرغم اینکه در این سالها امکانات زیرساختی زیادی هم به روستاها برده شده، اما چون مردم بسیاری از روستاهای ما توانمند نیستند، برای همین آمار بیکاری در آنها بالاست و به شهرها مهاجرت می کنند.
وی خاطرنشان کرد: دراین راستا، برنامه احیای مسئولیت اجتماعی را با مثلث توسعه اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی در دستور کار قراردادیم که تابحال در ۱۳ استان کشور اجرایی شده است.
رسولیان یادآورشد: در این استانها تاکنون ۲۸۳ واحد تولیدی و شرکت های بزرگ به عنوان ارباب توسعه به روستاها رفته اند و خیرین روستاها می شوند، به شکلی که با مشارکت خود مردم به آنها یاد می دهند که چطور فعالیت اقتصادی داشته باشند و ائمه جمعه هر شهرستان هم ناظر اجرای این طرح خواهند بود.
وی خاطرنشان کرد: اجرای این طرح در برخی از روستاها باعث شده تا نرخ بیکاری آنها از ۲۷ درصد به شش درصد کاهش پیدا کند، بنابراین اجرای آن را در کرمانشاه نیز در دستور کار قرار دادیم و امیدواریم به کاهش نرخ بیکاری این استان کمک کند.
معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت با اشاره به احیاء ۹هزار واحد تولیدی و صنعتی راکد کشور طی چندسال گذشته، گفت: امسال هم بنا داریم حدود ۱هزار و ۶۰۰ واحد راکد را به چرخه تولید بازگردانیم.
وی از تحریم و کرونا به عنوان دو چالش مهم اقتصاد و صنعت کشور طی سال گذشته یاد کرد و گفت: این دو چالش فشارهای زیادی را به حوزه صنعت کشور وارد کرد، با این وجود طی همین سال هشت درصد رشد صنعتی داشتیم که مدیون تلاش های بخش خصوصی و اعمال برخی سیاست ها همچون ممنوعیت هایی برای واردات وکمک برای داخلی سازی بود.
رسولیان تصریح کرد: رشد ۳۰ تا ۴۰ درصدی صدور پروانه های تاسیس و افزایش ۱۰ درصدی صدور پروانه های بهره برداری از دیگر اتقافات خوب حوزه صنعت کشور طی سال گذشته بود.
معاون وزیر صمت اضافه کرد: سال گذشته رشد ۳۰ درصدی سرمایه گذاری در شهرکهای صنعتی را داشتیم. همچنین با واگذاری پنج هزار هکتار زمین صنعتی در این بخش هم دو برابر رشد اتفاق افتاد که همه اینها حاکی از رشد صنعت کشور طی سال گذشته است.
وی با ترسیم چشم انداز رشد صنعت کشور برای امسال، گفت: در حال حاضر طرح های صنعتی زیادی را در کشور در حال اجرا داریم که فقط یک هزار و ۱۶۲ مورد آن در کرمانشاه است و نشان می دهد که یک رشد صنعتی قابل توجه در انتظار این استان خواهد بود.
مدیرعامل سازمان صنایع کوچک و شهرکهای صنعتی ایران بابیان اینکه تلاش این سازمان فراهم کردن زیرساخت های لازم برای حضور سرمایه گذاران در شهرک های صنعتی است، تاکید کرد: علیرغم محدودیت های مالی که وجود دارد، تلاش می کنیم زمین، آب، برق و زیرساخت مناسب را برای سرمایه گذاران فراهم کنیم.
وی در ادامه از برنامه ریزی برای ارائه تسهیلات ویژه در مناطق کم برخوردار به سرمایه گذاران خبر داد و گفت: برای واگذاری زمین در این مناطق ۵۰ درصد تخفیف می دهیم.
رسولیان اضافه کرد: امسال امیدواریم حداقل ۱۰ هزار زمین صنعتی در کشور ایجاد کنیم که بخش مهمی از آن در کرمانشاه ایجاد می شود. البته در بخش تامین آب و برق مشکلاتی داریم بگونه ای که حداقل ۲۵۰۰ مگاوات برق و ۲۶۰۰ لیتر آب نیاز جدی کنونی ما است.
وی اضافه کرد: هرچند دستگاه های خدماتی باید تا درب واحدهای صنعتی مستقر در شهرک های صنعتی آب و برق را برسانند، اما در حال حاضر ۳۰ درصد آن را خودمان انجام می دهیم.
معاون وزیر صمت در بخش دیگری از سخنانش با تاکید براینکه طی چندسال گذشته هیچ واحد تولیدی به تملک بانک ها درنیامده، عنوان کرد: اگر هم واحدی تملک شده، واحد غیرفعال و راکد بوده است.
وی تاکید کرد: همچنین برای کسانی هم که امسال بخواهند زمین صنعتی بگیرند، با وجود همه محدودیت هایی که داریم، حدود ۳۰ درصد به آنها تخفیف خواهیم داد که البته این منوط به این خواهد بود که قبل از موعد از واحد تولیدی خود بهره برداری کنند.
مدیرعامل سازمان صنایع کوچک و شهرکهای صنعتی ایران در ادامه به دغدغه چندساله انتقال مشاغل آلاینده کرمانشاه به خارج از شهر اشاره کرد و گفت: یکی از بهترین اقدامات برای انتقال این مشاغل، احداث شهرک های صنفی است که متاسفانه این مسئله در اساسنامه شهرک ها نیامده است، بنابراین در حال پیگیری هستیم تا با مشارکت بخش خصوصی اقداماتی را در ین زمینه انجام دهیم.
در حاشیه این نشست هشت واحد صنعتی با شرکت شهرکتهای صنعتی تفاهم نامه همکاری به منظور توانمندسازی مناطق محروم امضا کردند.