• امروز : چهارشنبه - ۹ آبان - ۱۴۰۳
  • برابر با : Wednesday - 30 October - 2024
7
ساخت اسکان موقت در مناطق زلزله زده به کندي صورت مي گيرد

نوشدارو پس از مرگ سهراب نمي‌خواهيم

  • کد خبر : 2197
  • 21 آذر 1396 - 12:07

عبدالله مرادي – گروه خبر يک ماه از زلزله ۲۱ آبان ماه منطقه غرب کشور گذشت . علي رغم قولي که مسئولين در سفر مقام معظم رهبري براي اسکان موقت ظرف يک ماه داده بودند متاسفانه تابحال کمتر از يک هزار کانکس دولتي در اين مناطق تحويل مردم آسيب ديده شده است . در سفرهايي […]

عبدالله مرادي – گروه خبر
يک ماه از زلزله ۲۱ آبان ماه منطقه غرب کشور گذشت . علي رغم قولي که مسئولين در سفر مقام معظم رهبري براي اسکان موقت ظرف يک ماه داده بودند متاسفانه تابحال کمتر از يک هزار کانکس دولتي در اين مناطق تحويل مردم آسيب ديده شده است .
در سفرهايي که رييس جمهور، معاون اول رييس جمهور و وزرا به استان داشتند مصوبات خوبي براي اين مناطق به تصويب رسيد که متاسفانه تنها در حد حرف و مصوبه باقي ماند و مردم اين منطقه هنوز کمک بلاعوض و امکانات دولتي را دريافت نکرده‌اند.

نادري با انتقاد از بي توجهي مسئولان به زلزله‌زدگان مطرح کرد:
بنياد مسکن يک کانکس هم به زلزله‌زدگان اورامانات نداده است
جان باختن دو نفر در اثر سرماي شديد
نماينده مردم اورامانات در مجلس شوراي اسلامي در گفتگو با خبرنگار ميلکان با انتقاد از وعده‌هاي بدون عمل مسئولان در قبال زلزله‌زدگان غرب کشور، گفت: متاسفانه در اثر سرماي شديد هوا و نبود امکانات دو نفر در منطقه زلزله‌زده اورامانات جان خود را از دست دادند.
شهاب نادري با تقدير از حضور ساده و بي آلايش مقام معظم رهبري که موجب تسکين درد و آلام مردم بود اظهار داشت: مقام معظم رهبري در سفري که به استان داشتند و از مناطق زلزله زده بازديد کردند فرمودند: من در اين حد قانع نيستم متاسفانه علي رغم تاکيدات ايشان وضعيت هيچ پيشرفتي نداشته که پس رفت نيز داشته است . وي افزود: متاسفانه تا بحال هيچ کانکسي از سوي بنياد مسکن به مردم زلزله زده حوزه انتخابيه بنده نرسيده و تعداد معدود کانکس واگذار شده به مردم از سوي خيرين بوده است.
نماينده مردم پاوه، جوانرود، ثلاث باباجاني و روانسر در مجلس شوراي اسلامي، با بيان اينکه سرماي بيش از حد هوا شرايط زندگي را براي زلزله زدگان سخت کرده است، افزود: متاسفانه در شرايط فعلي هيچ نوع حمايتي از زلزله زدگان صورت نگرفته و مسئولان نيز تنها به ارايه وعده بسنده کرده اند.
وي با انتقاد از عدم توجه بانک ها به دستور رئيس کل بانک مرکزي در خصوص استمهال وام ها، گفت: تاکنون هيچ تسهيلاتي به زلزله‌زدگان اختصاص نيافته و وعده هاي داده شده در خصوص استمهال وام هاي آن ها نيز مورد بي توجهي واقع شده است.
نادري با بيان اينکه به علت گازگرفتگي در چادر ها به خاطر استفاده از وسايل گرمايشي نفتي استفاده مردم براي گرم کردن محيط چادر به سمت هيترهاي برقي سوق پيدا کرده است خاطر نشان کرد: برق را به نحوي تقويت کنيم که اينها حداقل از سرماخوردگي و سرمازدگي فوت نکنند . وي با اشاره به اينکه سوء مديريت در بحران کاملا مشخص بود گفت: کشور ما يک کشور حادثه خيز است و اين اولين و آخرين حادثه اي نخواهد بود که با آن مواجه شده ايم و بايد فکري براي اين حوزه بشود .در اين حادثه مردم بهتر از مسئولين مديريت کردند.
عضو کميسيون اقتصادي مجلس شوراي اسلامي يادآور شد: بر اساس قانون در ماده ۱۰و ۱۲ قانون حوادث براي خدمات رساني به آسيب ديدگان حوادث محل اعتباري داريم پس چرا بايد درست در جيب مردم بکنيم و از يارانه مردم براي زلزله زدگان استان برداريم .
وي با بيان اينکه ما از دولت درخواست رديف بودجه مستقل را داريم اظهار داشت: با موافقت و دستور مقام معظم رهبري اجازه برداشت ۲۰۰ ميليون دلار از صندوق توسعه ملي و اختصاص آن به صورت ويژه به اين مناطق صادر شده است.
نادري گفت: متاسفانه به موجب مشکلات روحي و رواني که در منطقه به وجود آمده است تابحال در منطقه اورامانات ۱۶ مورد اقدام به خودکشي داشته ايم که اگر به مشکلات مردم رسيدگي نشود موج دوم زلزله روحي و رواني و استرس را به دنبال خواهد داشت.
وي با انتقاد از بانکها در پرداخت تسهيلات گفت: متاسفانه هيچگونه پرداختي در خصوص اسکان دائم نداشته ايم و با توجه به اينکه کارشناسان بنياد مسکن در منطقه بومي نيستند براي مردم دل نمي سوزانند و فقط به فکر اين هستند که هزينه بيشتري روي دست دولت نگذارند ومنازلي که قابل سکونت نيستند را تعميري تشخيص مي‌د‌هند.

فرماندار سرپل ذهاب:
ساخت کانکس به کندي صورت مي گيرد
فرماندار سرپل ذهاب در گفتگو با ميلکان زلزله اخير را بزرگترين زلزله سال ۲۰۱۷ ميلادي برشمرد و اظهار داشت:اين زلزله پر آسيب ترين زلزله ايران در حوزه عمراني بوده است با توجه به اينکه پس از ۱۴ سال بم و پس از ۶ سال هنوز ورزقان بازسازي کامل نشده است ما هم نبايد توقع داشته باشيم که در شهر روستا هاي ما هم اتفاق خاصي در يک ماه رخ بدهد.
اکبر سنجابي با بيان اينکه بازسازي، اسکان موقت و حتي اسکان ضروري از امکانات استاني و شهرستاني خارج است و يک اراده ملي و حتي فرا ملي مي خواهد اظهار داشت: در ظرف اين يک ماه اسکان ضروري انجام پذيرفته اسکان موقت با دو متولي در حال انجام است در حوزه روستايي کار به عهده قرارگاه خاتم و در حوزه شهري به عهده بنياد مسکن است که متاسفانه سرعت عمل آنها در نصب کانکس‌ها مورد رضايت مردم و ما مسئولين نيست . وي با اشاره به آغاز فصل سرما در اين مناطق تصريح کرد: کار به کندي پيش مي رود هرچند قولهايي براي سرعت بخشيدن به کار داده اند. در حوزه روستايي نصب کانکس به حدود ۲هزارو ۲۰۰ کانکس رسيده است اما از اين تعداد يک هزار و ۴۰۰ کانکس اهدايي مردم است.
در حوزه شهرسرپل‌ذهاب زير حدود ۶۵۰ کانکس تحويل شده است که تنها ۲۰۰ مورد کانکس دولتي را تحويل داده اند و مابقي آن اهدايي مردم است .سرعت عمل در شهر خيلي ضعيف است .
وي دغدغه ديگر را ساخت و ساز دائم عنوان کرد و بيان داشت: اسکان دائم با اين سرعت به مشکل برخواهيم خورد چون تابستان سرپل‌ذهاب به مراتب طاقت فرسا تر از زمستان است . زمستان اين منطقه قابل تحمل تر است و بيماري ها کمتر است در گرماي تابستان امکان زندگي کانکسي براي مردم وجود ندارد. در گرماي تابستان مشکلات بهداشتي پيش خواهد آمد سرعت عمل آوار برداري و شروع به ساخت و ساز اسکان دائم را بالا ببريم که قبل از خرداد به نتيجه مطلوبي در اين حوزه برسيم.
سنجابي افزود: حدود ۲هزار پرونده آماده پرداخت است زير ۵۰ مورد پرداختي داشته ايم.قول داده اند در هفته جاري اين آمار به يک هزار فقره برسد.
در شهر دست کم ۱۰۰ چشمه سرويس بهداشتي و ۲۰۰ دوش حمام کم داريم که به حداقل‌هاي نرم جهاني برسيم.
تجري:
کمک هاي بلاعوض نقدي به زلزله زدگان نرسيده است
نماينده مردم قصرشيرين، سرپل ذهاب و گيلانغرب در مجلس گفت: با وجود گذشت يک ماه از وقوع زلزله برخي مردم در هواي سرد همچنان در چادر زندگي مي کنند.
فرهاد تجري در خصوص آخرين وضعيت زلزله زدگان استان کرمانشاه، گفت:با وجود اينکه تلاش هاي زيادي براي امداد رساني و خدمات رساني به زلزله زدگان استان کرمانشاه از سوي مردم و دستگاه ها و نهادهاي مختلف انجام شده است اما همچنان وضعيت مناسب نيست.
وي افزود:باتوجه به سرماي هوا و بارندگي هاي اخير در مناطق زلزله زده، خيلي از زلزله زدگان هنوز کانکس ندارند و حتي در برخي روستاها يک کانکس ارسال نشده، البته در اين راستا برنامه ريزي شده است.
تجري در ادامه در پاسخ به اين سئوال مبني بر اينکه چه تعداد کانکس بايد به مناطق زلزله زده ارسال شود،تصريح کرد:متاسفانه دستگاه ها در خصوص ميزان کانکس موردنياز مناطق زلزله زده برآورد دقيقي نداشته اند و با وجود گذشت يک ماه از وقوع زلزله برخي مردم همچنان در چادر زندگي مي کنند که اين شايسته مردم نيست.
عضو مجمع نمايندگان استان کرمانشاه درمجلس شوراي اسلامي افزود:متاسفانه در برخي از مناطق زلزله زده اسباب و اثاثيه خانوارها زير آوار باقي مانده و آوار برداري انجام نشده که مي توان به روستاي نآوه فره در شهرستان سرپل ذهاب اشاره کرد که حتي معاون اول رئيس جمهور نيز از اين منطقه بازديد کرد.
تجري ادامه داد:پرسنل اعزام شده از سوي بنياد مسکن به مناطق زلزله زده، به دليل اينکه بومي منطقه نيستند نمي توانند کارشناسي دقيقي از وضعيت انجام دهند و فرآيند بروکراسي براي برآورد خسارت و صدور مجوز ساخت خانه و ديگر اقدامات لازم، طولاني شده است که اين موضوع باعث رنجش مردم شده است.
عضو کميسيون اصل ۹۰ در مجلس شوراي اسلامي يادآور شد:در زمينه پرداخت تسهيلات بانکي و کمک هاي بلاعوض نقدي به زلزله زدگان اقدامي صورت نگرفته و سياست شفافي نيز در اين زمينه وجود ندارد البته وزرات بهداشت در خصوص رسيدگي به زلزله زدگان اقدامات و خدمات مطلوبي ارائه کرده است.
فلاحت پيشه :
مسئولان به قول‌هاي خود عمل نکردند
نماينده مردم اسلام آباد غرب و دالاهو در مجلس با بيان اينکه قانون اساسي براي مردم حقوقي را در نظر گرفته است، گفت: مردم کرمانشاه گدا نيستند.
حشمت‌الله فلاحت‌پيشه در نشست علني يکشنبه، ۱۹ آذر ماه مجلس شوراي اسلامي در اخطار اصل ۲۰ قانون اساسي اظهار داشت: بعد از زلزله کرمانشاه مردم ايران سنگ تمام گذاشتند ولي بعضي از دولتمردان قول‌هايي دادند و عمل نکردند.کرمانشاه استاني مرزي است و اگر مشکلات آن در قالب بودجه حل نشود من به عنوان عضو کميسيون امنيت ملي مي‌گويم که نارضايتي‌هاي اجتماعي و اقتصادي تبديل به نارضايتي‌هاي امنيتي مي‌شود، چرا برخي اين موضوع را نمي فهمند؟
نماينده مردم اسلام آباد غرب و دالاهو در مجلس شوراي اسلامي بيان کرد: دولتي‌ها بايد به وظيفه خود عمل کنند و بودجه بگذارند.
وي با انتقاد از طرحي که بر اساس آن قرار است يارانه مردم کشور کم شود و به مردم زلزله زده اختصاص يابد، افزود: اين چه توهيني است به مردم استان کرمانشاه که گفته شده از يارانه مردم کم کنيم و به زلزله‌زدگان بدهيم، مگر مردم کرمانشاه گدا هستند.
فلاحت پيشه با بيان اينکه ۸۵ درصد مرزهاي استان کرمانشاه را خود مردم اداره مي‌کنند و در دوران ۸ سال دفاع مقدس نيز از کشور دفاع کردند، متذکر شد: در حال حاضر زلزله‌اي اتفاق افتاده است ولي بايد توجه داشته باشيم که محروم‌ترين مردم جامعه يارانه‌بگيران هستند. اين نماينده مردم در مجلس دهم ادامه داد: دولت‌ها در طول تاريخ در زمينه هوشمند کردن يارانه‌ها عمل نکردند ولي براي فرار از بار تعهد مي‌گويند يارانه مردم را به زلزله‌زدگان بدهند اين در حالي است که مردم کرمانشاه بر اساس قانون اساسي حقوقي دارند و دولت بايد در اين زمينه بودجه‌اي را تعيين کند.
نماينده مردم اسلام آباد غرب و دالاهو در مجلس شوراي اسلامي با بيان اينکه آقايان در زمان زلزله عکس گرفتند و رفتند، اظهار داشت: چند شب گذشته زير برف و کولاک ۳۵ چادر مردم را باد برد ولي رئيس بنياد مسکن ۴۸ ساعت است که تلفن همراه خود را جواب نمي‌دهد و کرمانشاه را تنها گذاشتند.
عضو کميسيون امنيت ملي و سياست خارجي مجلس شوراي اسلامي گفت: نبايد به اين طرح که قرار است از يارانه مردم به مردم زلزله‌زده کرمانشاه اختصاص داده شود، رأي بدهيم و اين طرح بايد از دستور کار مجلس خارج شود.

لینک کوتاه : https://www.milkanonline.ir/?p=2197

برچسب ها

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : 0
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.