1:14:18
  • امروز : چهارشنبه - ۳ بهمن - ۱۴۰۳
  • برابر با : Wednesday - 22 January - 2025
7
مدیرکل بهزیستی استان کرمانشاه :

ادارات به سهیمه استخدامی معلولین تمکین نمی کنند/فضای شهری مناسب زندگی معلولین نیست

  • کد خبر : 517
  • 16 آذر 1395 - 4:41

به گزارش میلکان آنلاین ، روز جهانی افراد دارای معلولیت  بهانه اي است تا جامعه بشري توجه بيشتري به اين موضوع داشته باشد. اين روزها فرصتي است براي اينکه مردم به اين مسئله فکرکنند که افرادي هستند که نمي توانند مثل بقيه مردم از فرصت هاي برابر زندگي استفاده کنند و وظيفه حکومت ها ،يک […]

به گزارش میلکان آنلاین ، روز جهانی افراد دارای معلولیت  بهانه اي است تا جامعه بشري توجه بيشتري به اين موضوع داشته باشد. اين روزها فرصتي است براي اينکه مردم به اين مسئله فکرکنند که افرادي هستند که نمي توانند مثل بقيه مردم از فرصت هاي برابر زندگي استفاده کنند و وظيفه حکومت ها ،يک مسئوليت اجتماعي براي مردم است که با اقداماتي که انجام مي دهند ،فرصت برابر را ايجاد کنند تا آنها هم بتوانند در جامعه زندگي کرده و به رشد و بالندگي برسند.

مديرکل بهزيستي استان کرمانشاه در نشست خبري که به مناسبت روز جهانی افراد دارای معلولیت و هفته معلولين داشت گفت:متأسفانه استان کرمانشاه به دلايلي همچون: مشکلات بهداشتي ،درماني و محروميت هاي قبل از انقلاب ،جنگ تحميلي، عدم زيرساخت هاي مناسب جاده اي، ازدواج هاي فاميلي به واسطه بافت قومي و قبيله اي و حتي قصورات پزشکي، داراي جمعيت بالاي معلول مي باشد.

اميد قادري با بيان اينکه در استان کرمانشاه ۳۲هزار نفر با معلوليت هاي مختلف وجود دارد اظهار داشت :معلولين جسمي، حرکتي با جمعيتي حدود ۱۲هزار نفر بيشترين جمعيت معلولين استان را شامل مي‌شوند. ۸هزار و ۲۸۹نفر نيز معلولين ذهني هستند که اکثرا به واسطه بيماري هاي ژنتيکي و حوادث زمان زايمان مشکل پيدا کرده اند

وي افزود:۵هزار و ۴۸۲نفر معلول شنوايي ،۲ هزارو ۳۲۹نفر معلول رواني و ۷۴نفر نيز مشکل گفتاري دارند.

مديرکل بهزيستي استان کرمانشاه وظيفه اين سازمان را براي معلولين در بخش هاي فرهنگي ، آموزشي و معيشتي برشمرد و گفت :۹هزار و ۴۱۸ نفر در استان بر اساس نوع و ميزان معلوليت مستمري مي گيرند و به خاطر کمبود اعتبارات ۹ هزار نفر نيز در انتظار دريافت مستمري هستند. همچنين ۱۳هزار و ۹۳۵ نفر از دفترچه هاي خدمات درماني استفاده مي کنند.

وي ديگر خدمات حمايتي سازمان بهزيستي از معلولين را پرداخت هزينه هاي درماني عنوان کرد و افزود:

۷مرکز ويزيت درمنزل ،۲مرکز توانبخشي و ۶کلينيک مددکاري در استان به معلولين خدمت رساني مي‌کنند، همچنين ۹هزار و ۱۳۹ نفر از خدمات توانبخشي مبتني برجامعه شناسايي شده اند که ۷ هزارو ۵۹۳ نفر از آنها از بهزيستي خدمات دريافت مي کنند.

قادري تصريح کرد:در بخش آموزشي نيز هزينه هاي تحصيل ۴۵۰ دانشجوي معلول و يک هزارو ۶۴۰ دانش آموز پرداخت مي شود.۹۷۴ نفر از معلولين استان به واسطه عدم توانايي خانواده ها در ۱۱ مرکز شبانه روزي نگهداري مي شوند.

وي از برنامه ريزي دولت براي خانه دارکردن خانواده هاي ۲معلولي و بالاتر خبرداد و تأکيد کرد :طبق تفاهم نامه اي که سازمان بهزيستي استان با بنياد مستضعفان ، انجمن خيرين مسکن ساز و بنياد مسکن نوشته است در حال شناسايي افراد هستيم و تا پايان سال تمامي خانواده هايي که داراي ۲معلول و بيشتر هستند صاحب خانه خواهند شد.

مديرکل بهزيستي استان توانمند ساز مددجويان را يکي ديگر از فعاليت هاي سازمان بهزيستي عنوان کرد و گفت :از طريق راه اندازي مراکز حرفه آموزي و ايجاد کارگاه ها ، ۶۰ نفر از معلولين مشغول کار شده اند و ۸۵۶ نفر نيز با معرفي به مراکز فني وحرفه اي صاحب حرفه شده اند.

وي با گله از عدم تمکين ادارات به استخدام معلولين تصريح کرد: با توجه به اينکه در قانون دستگاه ها مي‌توانند ۳ درصد از نيروهاي استخدامي خود را از ميان معلولين جذب کنند اما دستگاه ها حتي در استخدامي هاي جديد علي رغم مکاتبات انجام شده تمکين نکرده اند و اميدواريم با الزام آوري که در قانون جديد است ادارات به اين امر مبادرت کنند.

قادري در ادامه به عدم استقبال معلولين و کارفرمايان از وامهاي خود اشتغالي اشاره کرد و گفت: علي رغم سهميه ۳۰ ميلياردي استان و همکاري خوب بانک‌ها تنها ۱۰ ميليارد از اين تسهيلات جذب شده است . قطع مستمري پس از دريافت تسهيلات ، معرفي ضامن به بانک و عدم تمايل به حرفه آموزي معلولين عمده دلايل عدم تمايل معلولين به دريافت وام‌هاي خود اشتغالي است .

کار آفرينان استان نيز مي‌توانند با بکارگيري معلولين اقدام به دريافت اين تسهيلات با کارمزد ۴ درصد و معافيت هاي بيمه اي شوند.

وي به توئيت اميدوارکننده رييس جمهور درخصوص بازنگري در قانون جامع حمايت از معلولين اشاره کرد و ابراز اميدواري کرد که با تصويب اين قانون در مجلس بخشي از مشکلات معلولين از جمله :افزايش مستمري ۵۰ هزار توماني آنها به ۲۰ درصد حداقل دستمزد کارگري و الزام آوري استخدام ۳ درصد آنها توسط دستگاه هاي دولتي مرتفع شود.

يکي از مشکلاتي که معلولين با آن روبرو هستند عدم تناسب فضاهاي شهري با محدوديت هاي آنهاست که کارگروهي با عنوان کار گروه مناسب سازي معابر شهري در استان تشکيل شده است که يکي از الگوهاي مناسب آن که قرار است به کشور نيز تسري داده شود اين است که موافقت نامه هاي طرح هاي عمراني استان در صورتي مبادله شود که موارد مناسب سازي براي معلولين در آن انجام شده باشد.

يکي ديگر از مصوبات اين ستاد ساماندهي مراکز درماني پارکينگ شهرداري و مناسب سازي ۵ ساختمان پرتردد اين منطقه براي معلولين و افراد مسن و ناتوان است. همچنين ۵ منطقه از شهرداري کرمانشاه در نقاطي که معلولين و جانبازان تردد زيادي دارند تا پايان سال کاملا مناسب سازي خواهد شد.

مديرکل بهزيستي افزود: متاسفانه معلولين کرمانشاهي هنوز براي حمل و نقل درون شهري توسط اتوبوس و تاکسي مشکل دارند که اميدواريم  با همکاري اين سازمان در اين بخش نيز ورود کنيم .

لینک کوتاه : https://www.milkanonline.ir/?p=517

برچسب ها

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : 0
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.