دبیراجرایی خانه صنعت و معدن گفت:دولت برای رفع مشکلات واحدهای تولیدی به مصوبات ستاد اقتصاد مقاومتی توجه بیشتری دارد.
به گزارش خبرنگارمیلکان؛فرهاد مرزی درنشستی که به مناسبت هفته قوه قضاییه درشهرک صنعتی بیستون برگزارشدافزود: دراین راستا ۱۵ جلسه با ۸۴ دستور کار درسال گذشته برگزارشد که ۵۰ دستور کار کاملاً اجرایی شده و ۱۱ دستور کارنیز در دستور انجام کار قرار گرفت،همچنین ۷ دستور کار به دلیل مغایرت با قانون از دستور کار خارج و ۸ دستور کار دیگر در بانکها یا ادارات است قابلیت پیگیری واجرا دارد.
وی با بیان اینکه از ابتدای سال ۱۴۰۳ تا به امروز برای رفع مشکلات واحدهای تولیدی ۵ جلسه ستاد اقتصاد مقاومتی برگزار شده است تصریح کرد: در سال ۱۴۰۳ برای حل مشکلات واحدهای تولیدی گام های خیلی بهتری برداشته شده است که با ۲۶ دستور کار، ۶ مصوبه آن اجرا و ۲ مصوبه از دستور کار خارج شده است و ۴ مصوبه آن در دست اقدام است.
مرزی واحدهای تولیدی را سرمایه های روی زمین عنوان کرد وگفت:این جلسات باعث شد که خیلی از تولیدکنندگان به حیاتشان امیدوار بشوند چون میدانند که حمایت دستگاه قضایی برای رفع مشکلات و موانع تولید به دنبال این موضوع است.
وی با بیان اینکه ۵ کمیته برای بررسی وضعیت تولیددر کارگروه اقتصاد مقاومتی تشکیل شده است، گفت:این پنج کمیته موضوعات و مشکلات را قبل از صحن اصلی اقتصاد مقاومتی در کارگروه بررسی میکنند و آنهایی که قابلیت طرح را دارند به صحن اصلی میبرند؛این پنج کارگروه شامل: ا کارگروه کمیته بانکی و مالی،کمیته صادرات، واردات و مسائل ارزی، کمیته موانع تولید، کمیته صنعت ساختمان و مسائل مسکن و کمیته پیگیری مصوبات است.
وی با بیان اینکه صنعتگران و معدنکاران همه علاقمند هستند اشتغالی را که دارند حفظ کنند اذعان داشت: یک سری مشکلات و موانع بر سر راه تولید کنندگان است که امیدواریم این مشکلات را با کمک دستگاه قضایی،استانداری و دستگاههای اجرایی مرتفع کنیم.
دبیراجرایی خانه صنعت و معدن تاکیدکرد: یکی از مسائلی که اخیرا هر ساله باآن مواجه ایم بحث ناترازی برق است، اما اگر ۵۰ مگاوات برق به ما تزریق شود دیگر نیازی به خاموشی نداریم. وی با بیان اینکه کل صنعت، معدن ،کشاورزی، خدمات و مسکونی استان کرمانشاه معادل گل گهر سیرجان برق مصرف میکند گفت:استان کرمانشاه که ۲۳۰۰ مگاوات برق تولید میکند تنها ۹۰۰ مگاوات برق مصرف میکند که از این ۹۰۰ مگاوات تنها ۱۶۰ مگاوات برق متعلق به صنعتگران و معدنکاران استان است که مقدار ناچیزی است و اگر نیم ساعت برق منازل را قطع کنند این ۱۶۰ مگاوات تامین میشود و هیچ واحد تولیدی تعطیل نخواهد شد.
وی با بیان اینکه در شهرک های صنعتی زاگرس،بیستون،فرامان وجاده سنندج به ترتیب۲،۴،۵،۶مگاوات برق مصرف میشود باارائه دوپیشنهاد گفت: برای این ۶ مگاوات میشود دو ژنراتور ۲ مگاوات تولید برق اروپایی را برای هر شهرک خریداری کرد که هر دستگاه بین ۳۰ تا ۳۵ میلیارد تومان است که با ۷۰ میلیارد تومان یک شهرک از خاموشی خارج میشود و حتی میتواند برق مازادش را در روزهایی، به شرکت توزیع نیروی برق بدهد. سرمایهگذاری برای هر ژنراتور ۲۳۰ میلیارد میشود که بانک صادرات میتواند آن را به عنوان یک طرح بپذیرد و این مشکل را حل کند. پیشنهاد دوم ما این است ۱۰ هزار متر زمین رایگان بدهند سرمایهگذار بیاید و نیروگاه ایجاد کند و مازاد برقش را به اداره برق بفروشد که این باعث ایجاد یک کار، تولید و اشتغال جدید میشود .
وی درادامه به مشکلات عدیده ای که تامین اجتماعی برای واحدهای تولیدی ایجاد میکند پرداخت و افزود: : در وهله اول حسابرسیهای تامین اجتماعی واحدهای تولیدی را با مشکل مواجه کرده است.مسئله دیگر، بحث ۴ درصد سخت و زیان آور است یک عده گروه ب هستند مثل معدنکار، رفتگر، شاطر نانوایی و…که کارفرما باید ۴ درصد حق بیمه آنها را بیشتر پرداخت کند تا در وقت بازنشستگی دچار مشکل نشوند کارفرما امروز حاضر است این ۴ درصد را پرداخت کند اما تامین اجتماعی آن را نمیپذیرد.ضمن اینکه مالیات نیز به موضوع جدی برای تولیدکنندگان تبدیل شده است. وی درپایان تشکیل یک کارگروه ویژه حمایت قضایی از سرمایهگذاری را به عنوان خواسته تولیدکنندگان مطرح کرد.