• امروز : شنبه - ۳۰ فروردین - ۱۴۰۴
  • برابر با : Saturday - 19 April - 2025
5

نقش محوری کلیه در تنظیم سیستم های بدن

  • کد خبر : 31172
  • 25 آبان 1401 - 15:51
نقش محوری کلیه در تنظیم سیستم های بدن

یک متخصص پیوند کلیه گفت: کلیه در تنظیم سیستم های بدن نقش محوری ایفا می کند. به گزارش میلکان؛ دکتر حسین عبدی به مناسبت هفته حمایت از بیماران کلیوی (۲۳-۳۰ آبان) گفت: از آنجا که کلیه در تنظیم مایعات و الکترولیتها و نیز دفع سموم بدن نقش محوری دارد در صورت نارسایی این عضو از […]

یک متخصص پیوند کلیه گفت: کلیه در تنظیم سیستم های بدن نقش محوری ایفا می کند.

به گزارش میلکان؛ دکتر حسین عبدی به مناسبت هفته حمایت از بیماران کلیوی (۲۳-۳۰ آبان) گفت: از آنجا که کلیه در تنظیم مایعات و الکترولیتها و نیز دفع سموم بدن نقش محوری دارد در صورت نارسایی این عضو از بدن تمام سیستمهای بدن مختل میشود و کم خونی ، اختلالات استخوانی ، هورمونی و … رخ می دهد.

وی با اشاره به اینکه نارسایی مزمن کلیه از بیماریهای مهم و ناتوان کننده افراد جامعه بوده و یکی از علل مهم مرگ ومیر در جوامع است گفت: تخمین زده می شود ۵ تا ۶ درصد افراد بدون اینکه خود مطلع باشند درجاتی از نارسایی کلیه خفیف را دارند.

به گفته وی حدود ۴ تا ۵ در صد افراد نیز نارسایی متوسط و شدید کلیه دارند که در این مورد مراقبت شدید دارویی و تغذیه ای بسیار ضروری است.

دکتر عبدی به دیابت و فشار خون به عنوان دو علت بسیار مهم نارسایی کلیه اشاره کرد و ضمن تاکید بر بیماریابی و تشخیص به موقع و درمان این بیماری ها جهت پیشگیری از نارسایی کلیه گفت: پیشگیری ، تشخیص و درمان زودهنگام دیابت و فشارخون و نیز بقیه بیماریهای کلیه از نارسائی کلیه جلوگیری می کند.

این عضو هیئت علمی دانشگاه نقش بیماریهای ارثی و مادرزادی ، سنگهای ادراری و عفونت ها را نیز در نارسائی کلیه بسیار مهم دانست.

به گفته این پزشک متخصص نقش رژیم کم نمک ، کم پروتئین و مصرف مناسب مایعات در پیشگیری و درمان نارسایی کلیه بسیار حائز اهمیت است.

دکتر عبدی گفت: در بیماری کلیوی مرحله نهایی فرد اورمیک شده و نیازمند درمانهای شدید تغذیه ای و دارویی می باشد و درمانهای جایگزین شامل دیالیز و پیوند کلیه است که بسیار هزینه بر می باشد بنابر این اینجاست که نقش پیشگیری بارزتر می شود.

لینک کوتاه : https://www.milkanonline.ir/?p=31172

برچسب ها

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : 0
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.