۱۷ نفر از پژوهشگران دانشگاه رازی در لیست پژوهشگران پراستناد ۲ درصد برتر جهان در سال ۲۰۲۲ قرار گرفتند.
به گزارش میلکان، دکتر جوانشیری سرپرست مدیریت امور پژوهشی دانشگاه اعلام کرد: برای سومین سال متوالی، «مؤسسه مندلی» وابسته به پایگاه انتشاراتی «الزویر» به همراه محققینی از دانشگاه استنفورد، فهرستی از پژوهشگران پراستناد جهان براساس دادههای پایگاه استنادی معتبر «اسکوپوس» که یکی از بزرگترین و معتبرترین پایگاههای اطلاعاتی جهان است، تهیه کرده است که ۱۷ پژوهشگر دانشگاه رازی موفق شده اند در این لیست قرار گیرند.
دکتر جوانشیری با اشاره به اینکه شرط ورود پژوهشگران به فرایند ارزیابی انتشار حداقل پنج مقاله در پایگاه استنادی اسکوپوس بوده است، افزود: محققین و پژوهشگران در ۲۲ حوزه موضوعی و ۱۷۶ رشته طبقهبندی شدهاند.
وی افزود: مبنای اصلی این ارزیابی، شاخص استناد بوده است و تعداد استنادات به تولیدات علمی محققان، تعداد استنادات بدون خود استنادی، شاخص اچ پژوهشگران و استفاده از یک شاخص استنادی ترکیبی (که مجموعهای از ۶ شاخص استنادی مجزاست)، ملاکهای ارزیابی این مؤسسه جهت تعیین پژوهشگران پراستناد دو درصد برتر بوده است.
دکتر جوانشیری اظهار داشت: دو فهرست از پژوهشگران پراستناد تهیه شده است؛ در فهرست اول پژوهشگران پر استناد دو درصد برتر در تمامی رشتهها براساس تعداد استنادات تا پایان سال ۲۰۲۱ آنالیز شده که در این فهرست نام ۸ نفر از پژوهشگران دانشگاه رازی به چشم میخورد.
وی افزود: در فهرست دوم که شامل پژوهشگران پر استناد دو درصد برتر بر اساس تعداد استنادات دریافتی در حوزههای موضوعی مربوطه است، علاوه بر ۸ نفر برتر در تمام رشتهها، ۹ پژوهشگر دیگر از دانشگاه رازی در حوزههای تخصصی مربوطه نیز حضور دارند.