• امروز : چهارشنبه - ۱۰ اردیبهشت - ۱۴۰۴
  • برابر با : Wednesday - 30 April - 2025
9
مدیرعامل شرکت شیر و لبنیات بیستون:

برطرف نکردن مشکل رفع تعهد ارزی صادرات را تعطیل خواهد کرد

  • کد خبر : 27292
  • 09 تیر 1401 - 12:23
برطرف نکردن مشکل رفع تعهد ارزی صادرات را تعطیل خواهد کرد

مدیرعامل شرکت شیر و لبنیات بیستون صادرات را بحث شیرینی بر شمرد که بخاطر ارز آوری و کمک هایی که به اقتصاد دولت می کند مورد توجه است و گفت: رفع تعهدات ارزی به مشکلی بزرگ بر سر راه صادرات تبدیل شده است. اکثریت صادراتی که در حوزه غذا به ویژه لبنیات انجام میشود ریالی […]

مدیرعامل شرکت شیر و لبنیات بیستون صادرات را بحث شیرینی بر شمرد که بخاطر ارز آوری و کمک هایی که به اقتصاد دولت می کند مورد توجه است و گفت: رفع تعهدات ارزی به مشکلی بزرگ بر سر راه صادرات تبدیل شده است. اکثریت صادراتی که در حوزه غذا به ویژه لبنیات انجام میشود ریالی است و عملاً دلاری جابجا نمی شود.
به گزارش خبرنگار میلکان، مهندس سیداحسان حیدری در شورای گفتگوی دولت و بخش خصوصی که با حضور استاندار، معاون اقتصادی و جمعی از مدیران حوزه اقتصادی استان و فعالین اقتصادی بخش خصوصی در اتاق بازرگانی کرمانشاه برگزار شد بیان داشت: تعهدارزی کاری کرده است که از سال ۹۷ صادرکنندگان به ویژه در حوزه لبنیات و صنعت غذا ترجیح می دهند که خود را وارد مقوله صادرات مستقیم نکنند.
وی پیشنهاد داد که صادر کننده های اصلی مانند پتروشیمی و نفت تعهدات ارزی را پوشش دهند و باقی صادرکنندگان برپایه صادرات ریالی عمل نمایند و از تعهد بازگشت دلار معاف شوند ،زیراکه اگر کار به همین روال ادامه پیدا کند صادرات منتفی می شود.
شیر و لبنیات بیستون واحدی قدیمی است که سالها در حوزه صادرات فعالیت کرده ولی درحال حاضر شرایط بگونه ای شده است که اجبارا باید روشهای دیگری غیر صادات مستقیم جایگزین گردد تا صادر کننده بدون درگیری در رفع تعهد ارزی بتواند صادرات را انجام دهد. روال جاری باعث افزایش دیون ارزی صادر کننده می شود.
این صادر کننده محصولات لبنی پیشنهاد حذف تعهد ارزی سال های ۹۷ تا ۱۴۰۰ را مطرح و تصریح کرد: هر کالایی که صادر می شود باید در سامانه بارگذاری شود معادل ارزی آن داخل سیستم ثبت که طی یک کد به گمرک داده می‌شود و به عنوان تعهد برای صادر کننده ثبت می شود. وی اظهار داشت: صادرکنندگان در برابر صادرات، ریال دریافت میکنند که بسیار رقابتی شده است. اگر موضوع اصلاح نشود و همچنان مبنا بر دلار باشد عملاً این کورسویی که در صنعت صادرات هست قطع میشود.
حیدری در ادامه به موضوع آب مجازی به عنوان یکی دیگر از مسائل حوزه صادرات محصولات لبنی اشاره کرد و اظهار داشت: آب منطقه‌ای از سال‌ها قبل با این استدلال که چون در تولیدات شما آب استفاده می شود قیمت مصرفی آب این واحدها را متفاوت از آب مصرفی دیگر صنایع میداند و سالانه ۵۰ تا ۶۰ میلیون تومان بر فیش هایی آب بهای کارخانه اصافه می‌کند. از امسال نیز نیم درصدبابت آب مجازی را سازمان دارایی اضافه کرده یعنی ما از دو طرف هزینه آبی را می دهیم که از چاههای واحد تولیدی برداشت می شود نه سیستم آب شهر. به ازای هر بار ۱/۵ تا ۲ میلیون باید پرداخت شود که این توان رقابتی ما را در بازار کاهش می‌دهد. وی به مشکل ترخیص کالا در بازارچه های مرزی نیز اشاره کرد و گفت: توسط سازمان همیاری شهرداری ها از هر ماشین ۲۵۰ هزار تومان بابت پارکینگ و تخلیه بار گرفته می‌شود که عملاً تخلیه بار توسط همیاری انجام نمی‌شود، زیرا که به علت عدم نظارت واقعی هنگام تخلیه بار درست عمل نمیشود و در نتیجه اکثریت تولید کنندهها از این خدمات استفاده نکرده و کارگرهای شخصی عمل تخلیه بار را انجام میدهند.همچنین
نبود شرایط رفاهی مناسب در مرز مسائلی است که در زیر سایه سنگین تعهد ارزی کمتر دیده می شود. اگر این مشکلات تداوم داشته باشد صادرات به ویژه در صنعت غذا از بین خواهد رفت.

لینک کوتاه : https://www.milkanonline.ir/?p=27292

برچسب ها

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : 0
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.